Ostrov: Ne každý je hned opilec

Hlídka dne 12. 6. 2019 řešila oznámení od občanů, kteří upozornili na vrávorajícího muže, zřejmě pod vlivem alkoholu. Hlídka na místě zjistila, že muž má hypoglykemický šok a okamžitě přivolala na místo RZS a muži poskytla první pomoc.

dezinfekce

Zatímco záchranáři po příjezdu na místo pomohli nemocnému muži, strážníci se postarali o jeho kolo, které si vyzvedl na služebně po návratu z nemocnice. Strážníci opětovně prosí občany, zvláště v těchto teplých dnech, nebuďte lhostejní ke svému okolí, ne každý, kdo leží na chodníku, je automaticky opilec.

Události ve městě Ostrov za měsíc červen 2019

Zápas bez pravidel
Strážníci vyjeli dne 5. 6. 2019 v půl jedenácté večer na oznámení do ul. Odborů. Zde spatřili muže, který klečel na oběti a zasazoval jí jednu ránu za druhou pěstí do obličeje. Ze situace na místě bylo zřejmé, že věc nesnese odkladu a tak strážníci za použití hmatů a chvatů hrdinu zpacifikovali a nasadili mu navíc ještě pouta, jako odměnu za předvedený výkon. Po zklidnění vážné situace, poskytli strážníci první pomoc zraněnému muži. Za boxerský zápas muž nesklidil žádnou pochvalu od strážníků, ale jeho konání bylo dále oznámeno správnímu orgánu, kde už jistě dostane cenu za toto představení.

Návrat ztraceného, ale nechtěného syna
Dne 16. 6. 2019 vyjeli strážníci na pomoc ženě, ke které se násilím chtěl dostat její syn, který byl navíc značně pod vlivem alkoholu. Vzhledem k tomu, že se choval agresivně a rozbíjel majetek v domě matky, provedla hlídka na místě zklidnění agresora a poté, co bylo zjištěno, že má pod kůží navíc 1,1 promile, pravděpodobně v kombinaci s léky, bylo rozhodnuto o převozu na PAZS Sokolov, a to i z důvodu, že se matka o svého syna odmítla postarat.

Vzorná všímavost občanů
Veliká pochvala patří hned dvěma občanům, kteří oznámili na linku 156 podezření, že někdo vykrádá garáže v Klášterní ulici. Hlídka městské policie okamžitě vyrazila na místo a navíc si přivolala podporu Policie ČR i s psovodem. Hlídka na místě zajistila muže, který tvrdil, že je u garáží pouze na WC, v tu chvíli dorazila na místo hlídka PČR společně s psovodem a čtyřnohý přítel se ukázal jako velký pomocník, kdy ihned vypátral druhou osobu, která se schovávala uvnitř jedné z garáží. Odměnou pro pejska bylo jistě kousnutí do lumpa a pro strážníky a policisty to, že zadrželi dva pachatele trestného činu přímo při činu. Městská policie ještě jednou děkuje za všímavost a ukázku toho, že i vy pomáháte chránit majetek svůj i ostatních.

Strážník nebo hasič
Dne 25. 6. 2019 vyjížděli strážníci na zahrádky s tím, že zde pravděpodobně nějaký zahrádkář pálí odpad. Jaké bylo překvapení strážníků, když zjistili, že zde začíná hořet. Díky tomu, že vozí ve vozidlech prakticky všechno, hasicí přístroje nevyjímaje, vyzkoušeli si strážníci práci hasičů, oheň dostali pod kontrolu a mezitím přivolali hasiče, kteří na místě vše dohasili. Včasným zásahem nedošlo k větším škodám na majetku.


Zdroj: město Ostrov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 01.07.2019 18:00




0 +
 

Hlavní zprávy