Ostrov: Město zavádí možnost nákupu seniorům

Senior Express pomáhá nejstarším obyvatelům Ostrova již od roku 2018, kdy je vozí k lékaři a třeba i na nákupy. Vzhledem k aktuální situaci od pondělí 16. března 2020 město Ostrov mimořádně zavádí novou službu, která bude spočívat v tom, že pracovníci Senior Expressu nákup seniorům obstarají.

dezinfekce

„V současné situaci, kdy je vyhlášen nouzový stav v celé republice, chceme, aby především starší lidé raději zůstali doma. Proto jsem rád, že jsme se rychle dohodli na mimořádném rozšíření této služby,“ doplnil Jan Bureš starosta města Ostrova.

Na telefonním čísle 725 050 375, na kterém se Senior Express objednává, bude zájemcům z řad seniorů od pondělí 16. března nabídnuto, zda nechce nákup obstarat jeho pracovníky. Cena za tuto službu zůstává stejná jako za jízdu, což je 20 Kč.

Cheb nabízí podobnou službu :
Jelikož jsou zdravotními následky epidemie koronaviru nejvíce ohroženi senioři ve vysokém věku, rozhodla Rada města Cheb o opatřeních, jež umožní těmto lidem minimalizovat pobyt na místech, kde by se mohli snadno nakazit. Od pondělí bude možné na telefonním čísle 770 184 472 každý den mezi 8. a 14. hodinou objednat dovoz základních potravin, jako je chléb, ovoce, zelenina či mléčné výrobky.

Město nakoupí potraviny z vlastních prostředků a zajistí dovoz až do bytu seniora, kterému bude potravinový balíček v hodnotě přibližně 100 Kč předán proti podpisu. Balíček bude doručován dvakrát týdně, vždy v úterý a v pátek.

Celá služba je zcela zdarma a je určena seniorům od 75 let výše, kteří žijí osaměle nebo ve společné domácnosti jen s jinými osobami, které pobírají starobní důchod. Pokud senior žije společně s dětmi či jinými osobami, které mu nákup mohou obstarat, nabídka se na něj nevztahuje. Na realizaci tohoto opatření má město vyhrazeno 100 tisíc korun.

Na stejném telefonním čísle si lidé od 75 let mohou objednat i dodání léků na recept. Ty jim z lékárny přiveze hlídka městské policie.


Zdroj: facebookové stránky Ostrov, Karlovarský kraj
            facebookové stránky VPM


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
13.03.2020 15:20




0 +
 

Hlavní zprávy