Ostrov: Město si připomene významná výročí bohatým programem

9. září se před 450 lety na ostrovském zámku narodil Jáchym Ondřej Schlik, v prosinci uplyne 500 let od ražby prvního jáchymovského tolaru a v neposlední řadě si město připomene 10. výročí od podpisu partnerské smlouvy s německým městem Wunsiedel. Taková výročí Ostrovu přinášejí zajímavé možnosti jak obohatit tradiční kulturní akce nebo jak osvěžit již „okoukané“ výstavy.

dezinfekce

Cílem města Ostrov je připravit pestrý program pro celou rodinu. Zaměřeno bude jednak na obyvatele města, ale v hledáčku budou i lázeňští hosté nebo turisté z Čech, Německa i z jiných koutů světa.

První novinkou letošního roku bude otevření nové expozice v klášterním kostele Zvěstování P. Marie (10. 5.), která bude věnována sakrálnímu umění a zničeným kostelům západního Krušnohoří. Její otevření bude součástí obnovených Klášterních slavností (11. 5.), ve kterých se spojí pouť k P. Marii Věrné, Den rodin a úvodní koncert již tradičního Ostrovského varhanního Jara (12. 5.).

Své pevné místo v kulturním kalendáři města má Den pro Ostrov a jeho partnerská města (15. 6.). V rámci celodenního programu bude slavnostně otevřena expozice ostrovského porcelánu ve dvoraně ostrovského zámku, která byla dosud vystavena na druhém kúru klášterního kostela. Při této příležitosti bude také veřejnosti představena aktualizovaná schlikovská expozice, která bude rozšířena o unikátní exponáty. Po celý den bude v zámeckém parku probíhat bohatý program pro celou rodinu.

Mezi další lákadla pak jistě patří oblíbené koncerty v zámeckém parku - 7. července se můžete těšit na Krásné nálezy (Michal Prokop, Vladimír Mišík, T4, Uriah Heep Revival) a 10. srpna na Rodinný den (Vašo Patejl, Slza, Perouka, Děkan, Nelly + atrakce pro děti). Vstupenky na obě akce jsou již v prodeji.

Tím výčet akcí na letošní rok zdaleka nekončí. Pro podrobný přehled byl připraven nový turistický portál - viz zde.


Zdroj:  město Ostrov
Foto:   město Ostrov, turistický portál


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 09.04.2019 18:00




0 +
 

Hlavní zprávy