Ostrov: Město řeší situaci na Mírovém náměstí

"V Ostrově nemáme klasickou vyloučenou lokalitu, ale máme tu části, kde koncentrace nepřizpůsobivých osob vytváří specifické problémy," uvádí Ing. Jan Bureš, starosta města.

dezinfekce

Mimo jiné vzniká větší riziko porušování veřejného pořádku a další přestupkové činnosti. Jednou z takových lokalit je i Mírové náměstí, kde mají občané města problémy s pocitem bezpečí a často se tomuto místu raději vyhýbají.

"Chceme tuto situaci řešit, proto jsme se domluvili se státní i městskou policií, že se této části budou více věnovat. V uplynulých měsících se zvýšil dohled jak policistů, tak asistentů prevence kriminality na náměstí a s nastupujícím hezkým počasím bude těchto kontrol přibývat. S ohledem na početní stavy u městské i státní policie zde však nemohou být každý den od rána do večera. Na jedné z pravidelných porad s bezpečnostními složkami města jsme došli k závěru, že posílíme počet asistentů prevence kriminality o další dva. Tyto pracovníky zaplatíme z rozpočtu města a budou mít na starosti jen Mírové náměstí a jeho okolí. Pokud bude výsledkem to, že se problematické jevy přesunou do jiné části města, tak se pak zaměříme i na tyto lokality. Ale nejde jen o represi, důležitá je také prevence a v tomto případě máme Nízkoprahový klub Zašívárna, od kterého budeme také chtít, aby s problematickými dětmi a mládeží více pracoval právě v rámci prevence. Doufáme, že tato opatření pomohou zvýšit pocit bezpečí nejen na Mírovém náměstí, ale v celém Ostrově," uvádí starosta města.


Zdroj: město Ostrov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy