Ostrov: Město pokračuje v opravách svých bytů

Také v letošním roce pokračuje město Ostrov v opravách svých bytů. Těch má aktuálně celkem 808.

dezinfekce

V loňském roce byly zahájeny kompletní rekonstrukce třinácti z nich, letos už byly zatím opraveny další dva.

„Kompletní vybourání podlah, oprava omítek, nově osazené vnitřní dveře, nové obklady a sanitární technika v koupelně, nové rozvody elektřiny, vody i kanalizace a další dílčí opravy vyjdou v jednom bytě přibližně na půl milionu korun a trvají zhruba dva měsíce,“ uvedl místostarosta Josef Železný.

Oprava zatím posledního rekonstruovaného městského bytu 2+1 na Hlavní třídě, realizovaná od 13. února do 31. března ostrovskou firmou RIHAR-therm, vyšla na částku 487 360 korun včetně DPH.

Městské byty jsou v Ostrově přidělovány podle pořadníků dle velikosti, počtu místností a lokality. Žadatelem, který je zapsán do pořadníku, může být pouze osoba s trvalým bydlištěm v Ostrově, nebo někdo, kdo ve městě prokazatelně minimálně dva roky pracuje. Aktuálně je v pořadnících 122 žadatelů o přidělení městského bytu.

„V případě uvolnění městského bytu je osloven žadatel na prvním místě pořadníku. Pokud se jedná o byt nově zrekonstruovaný, je nutné pro jeho přidělení složit kauci ve výši tří měsíčních nájmů,“ doplnil místostarosta.

O případném mimořádném přidělení bytu může rozhodnout rada města.

Výše nájmu se v ostrovských městských bytech odvíjí od podlahové plochy dané bytové jednotky. Cena je 50,58 korun za metr čtvereční.


Zdroj: Zdeňka Newiaková,tisková mluvčí Ostrovského měsíčníku

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 08.04.2017 18:00




0 +
 

Hlavní zprávy