Ostrov: Město ocenilo své mimořádné občany

Ve čtvrtek 25. dubna proběhlo ve dvoraně ostrovského zámku slavnostní předání ocenění Občan města roku 2018, městské ceny Ď v Ostrově 2019, místní ceny Ď v Bečově, místní ceny Ď v Chodově a ceny Ď v Karlovarském kraji 2019.

dezinfekce

Generálním partnerem ceny Ď v Karlovarském kraji je právě město Ostrov. Jednotlivé ceny předávali starosta města Jan Bureš, místostarostka Jitka Samáková, místostarosta Marek Poledníček, P. ostrovský farář Marek Bonaventura Hric a členové místních kolegií. Podvečerem provázel moderátor a autor projektu Ceny Ď Richard Langer.

Ocenění Občan města roku 2018 získala na základě usnesení zastupitelstva města Andrea Burešová za dlouholeté úspěšné vedení tanečního souboru Mirákl a především za vynikající výsledky a prezentaci města nejen v naší republice, ale také v zahraničí. Dalšími nominovanými byli Michal Grossmann, Věra Mrázová, Hana Patočková a Milena Smolová. Na městskou cenu Ď 2019 v Ostrově byli nominováni Věra Mrázová, Milena Smolová, Pavel Petričko, Josef Macke, kolektiv pracovníků Domova pokojného stáří z Oblastní charity Ostrov a kolektiv pracovníků interního oddělení Nemocnice Ostrov. Ocenění získala paní Milena Smolová za dlouholeté působení v oddíle ZRTV a Sport pro všechny. Přes 60 let vede cvičení pro ženy, v úctyhodném věku 80 let stále předcvičuje a stará se o ženy.

Paní Mileně děkují ženy z tělocvičny ZŠ Myslbekova a výbor oddílu Sport pro všechny při TJ Ostrov. Během slavnostního podvečera byla předána také místní cena Ď v Bečově, kterou získala paní Anna Rajserová za dlouholetou činnost pro město. Předána byla také místní cena Ď v Chodově Školnímu atletickému klubu Chodov za organizování akcí, jejichž výtěžek je věnován na charitativní účely. Cenu Ď v Karlovarském kraji 2019 obdržela dle rozhodnutí krajského kolegia firma Kompakt spol. s.r.o. za svůj projekt Sociální automobil, jehož prostřednictvím se snaží obnovovat vozový park organizacím, které pomáhají handicapovaným či jinak sociálně znevýhodněným osobám. Slavnostní atmosféru večera doplnila svým vystoupením violistka Eva Mokrá a taneční skupina Mirákl. 

Více o ceně Ď naleznete na stránkách zde.


Zdroj: město Ostrov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
31.05.2019 20:00




0 +
 

Hlavní zprávy