Ostrov: Město nechá opravit hřbitovní zeď i čučky u vstupní brány

Celková cena oprav tří objektů v městské památkové zóně je 706 000 korun.

dezinfekce

Opravu hřbitovních zdí směrem do Karlovarské i Staroměstské ulice a renovaci kamenných čuček u vstupní brány na hřbitov zahájily v dubnu zhotovitelské firmy v Ostrově. Celková cena oprav tří objektů v městské památkové zóně je 706 000 korun.

Město Ostrov financuje opravy ze svého letošního rozpočtu a také požádalo na tyto tři akce o dotaci Ministerstva kultury z Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón. Ta by mohla být až ve výši 248 000 korun, pokud bude žádost úspěšná.

Hřbitovní zeď v Karlovarské ulici se z vnější strany po celé délce 57 metrů dočká kompletní opravy omítky a dojde také k jejímu odvodnění. Opravy kamenné zdi by měly byt hotové do 15. května a za nabídkovou cenu 314 000 korun včetně DPH je provede firma Vladimíra Konopy.

Tatáž firma opraví za nejnižší nabídkovou cenu 339 691 korun včetně DPH i hřbitovní zeď ve Staroměstské ulici v celkové délce 116 metrů. Dojde k odstranění původní omítky, vyspravení poškozených míst a vybudována bude také drenáž odvodu povrchových vod z vnější strany zdi. Práce by měly být dokončeny do 5. června.

Na opravu obou částí hřbitovní zdi bylo požádáno o dotaci v celkové maximální možné výši 208 000 korun. Dalších až 40 000 korun může být výše dotace na opravu čuček, tedy kamenných žulových koulí na podstavcích, které zdobí vstupní bránu na hřbitov (směrem z Karlovarské ulice). Ty za nabídkovou cenu 52 000 korun včetně DPH demontuje, opraví a do konce letošního července opět osadí pražská firma RE s. r. o..


Zdroj: město Ostrov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy