Kraj letos začne s přestavbou koridoru Gymnázia Ostrov

Dávno nevyhovující koridor, který propojuje budovy Gymnázia Ostrov, a dosluhující drátěné kóje jako šatny pro studenty – to už by se brzy mělo stát minulostí.

dezinfekce

Karlovarský kraj v polovině roku zahájí přestavbu vstupu do gymnázia, jež bude zahrnovat právě rekonstrukci spojovací chodby a montáž nových uzamykatelných skříněk pro žáky školy. Z krajského rozpočtu půjde na tuto akci více než 20 milionů korun bez DPH.

Zadávací řízení na rekonstrukci a dále na pořízení skříněk schválila krajská rada.

„Kraj v rozpočtu našel finanční prostředky na přestavbu koridoru i zázemí s šatnami a věřím, že se podaří stavbu zvládnout tak, aby ještě letos byli žáci i učitelé v novém,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Podle krajského radního Jana Bureše by se měl v gymnáziu vybudovat kompletně nový centrální vstup, kde budou kovové uzamykatelné skříňky celkem pro 600 studentů.

„Pro ostrovské gymnázium je to obrovská událost srovnatelná se stavbou Národního divadla,“ komentoval s nadsázkou rozhodnutí Rady kraje ředitel školy Jaroslav Šafránek.

Stavební akce by měla začít pravděpodobně v červnu letošního roku a hlavní část prací provedou stavebníci během letních měsíců. 


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy