Ostrov: Kraj oslaví Dny evropského dědictví v letohrádku

I v letošním roce chystá Karlovarský kraj tradiční oslavu Dnů evropského dědictví. Akce s bohatým programem pro malé i velké návštěvníky se uskuteční v sobotu 16. září od 10 hodin v Letohrádku Ostrov. Vstupné je pro všechny zdarma.

dezinfekce

O "Dnech otevřených dveří památek 2017" jsme vás informovali zde.

„Dny evropského dědictví jsou významnou kulturní akcí, která má za cíl posílit povědomí společnosti o památkách v jejím okolí. V letošním roce jsme se rozhodli, že na přípravě oslav budeme spolupracovat s městem Ostrov. Kromě bohatého programu v letohrádku chceme lidem přiblížit i umělecký styl sorela, jenž je pro město tolik typický. Věřím, že se akce návštěvníkům bude líbit a že se během ní dozví spoustu zajímavých informací,“ uvedla náměstkyně hejtmanky Karlovarského kraje Daniela Seifertová.

Oslavy v letohrádku začnou workshopem, který bude věnovaný dekoraci porcelánu a jenž povede umělkyně Lenka Sárová Malíská. Kapacita je omezená, proto prosíme případné zájemce, aby se přihlásili na e-mailovou adresu bilkova@galeriekvary.cz. Ve 14 hodin budou slavnosti pokračovat pohádkou Zvířátka a loupežníci v podání Divadla Studna. V 16 hodin pak proběhne vernisáž výstavy na téma „Historický porcelán ze sbírky Střední uměleckoprůmyslové školy Karlovy Vary“. Výstavu uvede akademický sochař Jiří Kožíšek a o hudební doprovod se postarají Primitivové neznámé kultury, kteří zahrají skladby přímo na porcelán. Těšit se můžete i na komentované prohlídky městem se zkušeným původcem Milanem Jandourkem. Ty se budou postupně konat ve 13, 15 a 17 hodin. I zde je rovněž omezená kapacita. Účastnící se mohou hlásit na e-mailovou adresu veronika.vodickova@kr-karlovarsky.cz.   


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy