Ostrov: Hádka o zahradu. Pod vlivem alkoholu vzal na bratra sekeru

Události ve městě Ostrov za měsíc březen 2019.

dezinfekce

3. 3. 2019 dva kohouti na zahradě
Dva bratři se po požití většího množství alkoholu pokusili řešit problém, komu z nich patří více zahrádky rodičů. Slovní argumenty při obsahu alkoholu 3,85 promile asi nestačily, tak jeden z bratrů použil silnější kalibr a vzal do ruky sekeru, bohužel k jeho indisponovanému stavu tak nešťastně, že si s ní sám ublížil. Přivolaná hlídka muži na místě zajistila ošetření, a protože se problém pokusil řešit agresivně i s hlídkou, zajistili mu strážníci přespání v protialkoholní stanici v Sokolově. Strážníci doufají, že si majetkové spory do budoucna s nezbedy vyřeší rodiče.

7. 3. 2019 nastal čas přezouvání na letní
Pracovník kamerového systému zachytil neznámého muže, jak odkládá použité pneumatiky vedle popelnic. Byť si mnozí občané myslí, že nic neporušují, když dají odpad k popelnicím, opak je pravdou. Jedná se o odkládání odpadu mimo určená místa. Tohoto výtečníčka hlídka dle popisu vypátrala a předala ke správnímu řízení na MěÚ. Protože se ve městě „rozmáhá takový nešvar,“ jak by řekl klasik, nezbývá, než se na tuto problematiku zaměřit ještě více. Občané mají možnost využít bezplatně sběrného dvora, a tak budou strážníci v těchto případech nekompromisní a budou dávat i vyšší pokuty za tyto přestupky.

16. 3. 2019 novodobý Don Quijote
Před půlnocí hlídka řešila muže, který bojoval se zaparkovanými vozidly v ulici Krušnohorská, což neuniklo pozorným občanům, kteří zavolali strážníky MP Ostrov. Po příjezdu nedbal muž žádného respektu k mužům zákona a vrhnul se i na služební vozidlo, do kterého začal kopat a bouchat pěstmi. Strážníkům nezbylo nic jiného než použít donucovací prostředky a ukázat na jaké straně je síla a právo. Vzhledem k tomu, že měl muž 2,5 promile pod kůží a odmítal spolupracovat, byla mu přiložena pouta a byl převezen k rozřešení do opilecké modlitebny na protialkoholní záchytce v Sokolově, kde do rána mohl zpytovat své chování.

22. 3. 2019 co vše se nenajde v kapsách občanů
Klukovina dvou puberťáků skončila tak, že jeden z výtečníků hodil druhému kamarádovi klíče do kanálu. Ani taková událost strážníky nemůže zaskočit, a pokud mají čas, pomohou i v tomto případě. Podařilo se otevřít kanál, který byl bohužel úzký a hluboký, ale v tom zasáhla kamarádka náhoda a kolemjdoucí muž vytáhl z kapsy magnet a klíče se podařilo vytáhnout. Strážníci tímto děkují muži, který procházel zrovna kolem a je jasné, že nejenom nůž má správný muž v kapse.

"Přejeme si, aby všechny naše události byly takto úsměvné a abychom řešili jen takto malicherné problémy s dobrým koncem," uvádí strážnici města Ostrov.


Zdroj: město Ostrov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
so 06.04.2019 15:30




0 +
 

Hlavní zprávy