Ostrov: Dobrovolní hasiči získali letošní městskou Cenu Ď

Z dvanáctky nominovaných vybralo odborné kolegium právě ostrovské dobrovolné hasiče pro jejich obětavou a profesionální pomoc, a také za charitativní projekty ve prospěch nemocných nebo zdravotně postižených dětí.

dezinfekce

Městskou Cenu Ď za rok 2017 získal v Ostrově Sbor dobrovolných hasičů. Z dvanáctky nominovaných vybralo odborné kolegium právě ostrovské dobrovolné hasiče pro jejich obětavou a profesionální pomoc, a také za charitativní projekty ve prospěch nemocných nebo zdravotně postižených dětí. Ocenění bylo předáno ve Dvoraně ostrovského zámku 25. dubna 2017 s hudebním vystoupením vokálního kvarteta Bohemia voice. Tam zároveň také předali starosta Josef Železný a místostarostka Ilona Leupold Krajskou cenu Ď. Tu obdržel ostrovský nadšený umělec a organizátor charitativních akcí Adolf Hrbek.

„Dobrovolní hasiči byli nominováni za práci, kterou vykonávají po svém hlavním zaměstnání v kteroukoliv denní nebo noční dobu, v jakémkoliv ročním období, a to na úkor svého volného času, rodiny, přátel a svých koníčků a při této práci ještě stačí připravit nejen pro sebe, ale i pro širokou veřejnost jakékoliv ukázky techniky, soutěže, dětské dny a další. Je to práce nesmírně náročná, a to nejen časově, fyzicky, ale i psychicky. Toto vše dělají proto, aby pomohli lidem v jejich tíživé situaci. Oni sami tu pomoc také někdy potřebují a dostane se jim od jejich kolegů - hasičů nebo přátel a rodiny. V loňském roce se konaly oslavy 145. výročí založení hasičů v Ostrově, kdy hlavním programem oslav byla krajská soutěž ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel, kde se v kategorii jednotek dobrovolných hasičů umístili na prvním místě. Pro tuto příležitost i sami mezi sebou zorganizovali dobročinnou sbírku na pomoc malému Vašíkovi z Horní Blatné a vybranou částku 20 400 korun předali Vašíkovi a jeho mamince. Tuto akci ocenili nejen sami soutěžící všech jednotek, rozhodčí, ale i veřejnost. Jednotka dobrovolných hasičů Ostrov si tuto cenu jistě zaslouží, nejen za tuto akci, ale i za jejich obětavost a pokoru,“ odůvodnil svou nominaci Milan Kuna.

Odborné kolegium ve složení Pavel Čekan, Pavlína Lišková, Libor Bílek, Milan Matějka, Irena Konývková, Jan Filip a Walburga Mikešová vybíralo letošní výherce městské Ceny Ď ze dvanácti nominovaných (Aloisie Schubertová, Jednotka dobrovolných hasičů Ostrov, Eliška Failová, Josef Macke, Irena Janečková, Jakub a Ondřej Hechtovi, Katarina Peterková, Marcela Peterková, Tomáš Huňáček, Markéta Řeřichová, Věra Baslová a Adolf Hrbek).

Výherce krajské ceny Ď byl nominován Alenou Oriabincovou za pomoc rodinám dětí nemocných rakovinou – prostřednictvím benefičních koncertů, společného kreslení křídou a prodejem vlastnoručně malovaných obrazů pomohl finančně dětem z Ostrovska i Karlovarska.

Cena Ď neboli dík (děkování) je projektem, který se snaží komplexněji mapovat a oceňovat aktivity mecenášů, sponzorů a dobrodinců za podporu kultury či charity v České republice. Své podporovatele na cenu Ď mohou nominovat: divadla, zoologické zahrady, nadace a jiné charitativní organizace, nemocnice, školy, domovy pro seniory, ústavy sociální péče, dětské domovy, hrady a zámky, muzea, producenti kulturních akcí a další subjekty a v případě městské ceny i občané města. Cenu Ď při ceremoniálech už tradičně dostávají firmy za miliónové podpory kultury a charity a vedle nich „obyčejní“ lidé, kteří roky nezištně pomáhají potřebným.

Zdroj: město Ostrov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 29.04.2017 14:30




0 +
 

Hlavní zprávy