Ostrov: Čtyři subjekty se dohodly na společném postupu směřujícím k vytvoření koalice

Občanská demokratická strana, hnutí ANO2011, hnutí Ostrováci.cz a Česká strana sociálně demokratická dnes podepsali společně Memorandum o společném postupu při sestavování koalice ve městě. Tyto subjekty po posledních komunálních volbách v Ostrově disponují pohodlnou většinou 12 hlasů nových zastupitelů, kteří jsou také pod memorandem podepsáni.

dezinfekce

Součástí Memoranda je také závazek, že strany nebudou jednat samostatně s dalšími politickými subjekty o případné koalici. Také se zavázaly, že budou spolupracovat na sestavení programových priorit koalice, které budou přílohou koaliční smlouvy. Co se týče obsazení pozic ve vedení města, bude post starosty obsazen nominantem ODS a hnutí ANO 2011 a Ostrováci.cz budou mít po jednom místostarostovi. 

 „S většinou těchto lidí jsme spolupracovali v minulých volebních období v opozici i v koalici. Spolupráce to byla velmi dobrá. Vždycky jsme se mohli jeden na druhého spolehnout a vždy platilo dané slovo, proto je více než logické, že jsme se hned po komunálních volbách dohodli, že budeme v této společné spolupráci pokračovat,“ řekl Jan Bureš, lídr ODS.

Nejdůležitější problémy města všechny strany dobře znají, protože většina zastupitelů již má zkušenosti z předchozích volebních období.

„Dívali jsme se na jednotlivé programy našich stran a máme mezi sebou největší shodu a tato koalice nám dává záruku splnění toho našeho programu. Proto byl náš postup vcelku jasný,“ upřesnila lídryně hnutí ANO 2011 Jitka Samáková.

Nyní začnou pracovat expertní týmy jednotlivých stran a hnutí, které mají za úkol připravit závazné programové body budoucí koalice.

„Chtěli bychom s těmito prioritami seznámit i ostatní politické subjekty v ostrovském zastupitelstvu a probrat, zda by je chtěli doplnit o svoje. Věřím, že nám všem jde o město a jeho prospěch,“ dodává za hnutí Ostrováci.cz Marek Poledníček.

Je na co navazovat, někteří z podepsaných zastupitelů také působí v končícím vedení města.

„Jsou rozběhlé a připravené projekty, které chceme dotáhnout do konce, například výstavba nové tělocvičny u Základní školy J.V.Myslbeka. Ale také chceme začít připravovat a pak i realizovat projekty nové, například problém s nájemními byty v Ostrově. Chceme také i nadále rozvíjet přeshraniční spolupráci zvláště s partnerskými městy,“ říká současný starosta a lídr ČSSD Josef Železný.


 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy