Odborná porota hodnotila práce seniorů

Ředitel Galerie umění Karlovy Vary Jan Samec, vedoucí výtvarného oboru na Základní umělecké škole Antonína Dvořáka Karlovy Vary Dagmar Svobodová a profesionální fotografka Stanislava Petele se včera sešli, aby vyhodnotili 6. ročník výtvarné soutěže pro seniory „Věk pro nás není překážkou.“ Po pečlivém zhlédnutí téměř 50 děl se usnesli na 9 výhercích.

dezinfekce

Soutěž, kterou vyhlásila hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová, probíhala od 2. ledna do 28. února. Hlásit se do ní mohli všichni výtvarníci nad 60 let. Cílem bylo ukázat, že i lidé v pokročilém věku mohou být stále aktivní a výtvarné činnosti jim rozhodně nejsou cizí. A to se skutečně zase povedlo. Málokdo by totiž hádal, že nejstaršímu soutěžícímu je úctyhodných 87 let. 

O konání této soutěže jsme vás informovali zde.

Stejně jako v minulých letech byla porota opět potěšena množstvím originálních prací, které byly do soutěže zaslány. Letos jednoznačně dominovaly obrazy, ale nechyběly ani povedené fotografie a rukodělné výrobky. Z každé kategorie pak odborná porota vybrala 3 vítězná díla.

„Komise upřednostňovala zejména individuální a kreativní přístup než jen pouhé napodobování nějakého vzoru či předlohy. U vítězných autorů pak ocenila hlavně jejich nápaditost a invenci před samotnou technickou zručností a zkušeností,“ uvedl ředitel Galerie umění Karlovy Vary Jan Samec.

Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže se uskuteční začátkem dubna. Vítězové budou odměněni dárkovými koši a publikacemi o Karlovarském kraji.

Ve vestibulu budovy A krajského úřadu následně proběhne výstava. Všechna soutěžní díla zde budou k vidění od 2. do 30. dubna.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy