Od ledna bude hejtmanem Karlovarského kraje Petr Kubis

Od 1. ledna 2020 bude hejtmanem Karlovarského kraje dosavadní náměstek hejtmanky Petr Kubis. V čele kraje vystřídá hejtmanku Karlovarského kraje Janu Mračkovou Vildumetzovou. Svým hlasováním to včera potvrdilo Zastupitelstvo Karlovarského kraje. Důvodem, pro který hejtmanka končí ve své funkci, je to, že čeká miminko.

dezinfekce

„Považuji to za dar a zázrak a zároveň si uvědomuji, že kraj musí vést člověk, který se mu může věnovat 24 hodin denně každý den v týdnu. Je to obrovská zodpovědnost vůči všem občanům a velké pracovní vypětí. Jsem velmi ráda, že mým nástupcem bude Petr Kubis. Chci ale ve vedení kraje zůstat, abych mohla dotáhnout do konce započaté akce, například připravený návrh rozpočtu na rok 2020, musíme zahájit revitalizaci Císařských lázní, ráda bych dokončila jednání se Západočeskou univerzitou v Plzni o otevření nových vysokoškolských oborů v regionu. V lednu nás také čeká historicky první olympiáda dětí a mládeže v našem kraji,“ řekla po jednání zastupitelstva Jana Mračková Vildumetzová.

Ta bude mít od ledna 2020 jako neuvolněná náměstkyně hejtmana na starosti oblast financí a komunikaci s ústředními orgány státní správy.

„Zůstanu strážcem pokladny a dohlédnu na to, abychom neztratili pozici 3. nejméně zadluženého kraje mezi všemi regiony,“ dodala hejtmanka, která ještě 10. prosince 2019 bude s ostatními kolegy hejtmany řešit předání postu předsedkyně Rady Asociace krajů ČR.

Budoucí hejtman Petr Kubis bude mít ve své gesci sféru legislativy, krizového řízení a bezpečnosti, vnějších vztahů, vnitřních záležitostí a sociálních věcí.

„Když jsem nastupoval do vedení kraje, bral jsem to tak, že jdu hlavně pracovat s tím největším nasazením. Nedokázal jsem si představit, co všechno to bude znamenat. Chtěl bych poděkovat za tu možnost stát se hejtmanem a jsem velmi rád, že paní hejtmanka zůstane ve funkci náměstkyně mou oporou,“ uvedl Petr Kubis.

Zdroj: facebookové stránky Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy