Oblíbený Ajaxův zápisník opět získá podporu od kraje

Karlovarský kraj pokračuje v podpoře unikátního preventivního projektu Ajaxův zápisník, který si klade za cíl vzdělávat děti ze základních a praktických škol v oblasti bezpečnosti.

dezinfekce

Stejně jako v uplynulých letech i v tomto roce uvolní finanční prostředky na výrobu pracovních sešitů, plyšových policejních psů Ajaxů a dalších nezbytných pomůcek. 

„Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje se na nás obrátilo s žádostí o individuální dotaci ve výši 200 tisíc korun na částečnou úhradu nákladů spojených s realizací projektu Ajaxův zápisník, který je určen pro žáky prvního stupně základních a praktických škol. Vzhledem k tomu, že se jedná o naprosto ojedinělý projekt, díky němuž se děti učí, jak se chovat v nebezpečných situacích a jak mají předcházet různým sociálně patologickým jevům, rozhodli jsme se žádosti o individuální dotaci vyhovět,“ uvedl radní pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Jaroslav Bradáč.

Projekt Ajaxův zápisník je podporován Karlovarským krajem již od roku 2002. Zájem ze strany škol o něj každoročně narůstá. Jen v loňském roce se do projektu zapojilo kolem 2 500 dětí z téměř 90 škol. V oblasti prevence se jedná o unikátní projekt, který je dětmi, pedagogy i rodiči vítaný a pozitivně hodnocený.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy