Objevte svět Kamila Lhotáka v malbě, kresbě, grafice a filmu

Interaktivní galerie Becherova vila si pro své návštěvníky připravila výstavu člena legendární umělecké Skupiny 42 Kamila Lhotáka.

dezinfekce

Námětem jeho rozjímavých, humorných i emotivních obrazů jsou krajinná zátiší, svět sportu či počátky moderní civilizace. Nenechte si ujít tuto jedinečnou výstavu, která potrvá až do 23. září. 

Kamil Lhoták byl všestranným umělcem, jeho ilustrátorská i malířská tvorba je velmi dobře známa. Po absolvování gymnázia studoval na přání matky na Karlově univerzitě práva, takže jako výtvarný umělec byl autodidakt. V roce 1942 se stal členem umělecké Skupiny 42 a podobně jako další členové tohoto spolku se i on inspiroval městem a technicistními prvky městské krajiny. Za svého života namaloval více než dva tisíce obrazů.

Méně známá je pak jeho spolupráce s filmem. Jako výtvarník se podílel na vzniku dvaceti pěti filmů, z toho bylo devět celovečerních. K nejznámějším snímkům patří zcela jistě Dědeček automobil režiséra Alfréda Radoka. Fotografie a rekvizity z tohoto filmu jsou mimo jiné součástí výstavy v Becherově vile, která vznikla ve spolupráci se Spolkem přátel Kamila Lhotáka a Barrandov Studiem.

Výstavu můžete navštívit každý den kromě pondělí. Otevřeno je zde od 10 do 17 hodin.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy