Obce mohou opět žádat o krajské dotace na ochranu před povodněmi

Karlovarský kraj vyhlásil program pro poskytování dotací z krajského rozpočtu na opatření k ochraně před povodněmi v ohrožených územích. Žadatelé mohou dotaci využít například na zpracování digitálních povodňových plánů, pořízení varovných systémů a na ochranu lidí a majetku.

dezinfekce

Žádosti o dotace se nově podávají elektronicky ve lhůtě do 31. srpna 2018, 20:00 hodin. Před prvním vstupem do dotačního portálu se žadatel musí nejprve zaregistrovat. Následně si vybere program, vyplní a odešle žádost. Registrace se provádí pouze jednou.

„Chtěl bych zájemce o dotace na opatření chránící před povodněmi vyzvat, aby neotáleli s podáním žádosti a neměli pak problém stihnout dodat veškeré potřebné dokumenty. Na tento dotační program kraj pro letošek vyčlenil ze svého rozpočtu celkem 1 milion korun,“ upřesnil krajský radní Karel Jakobec.

Žádost v listinné podobě musí být doručena spolu s potřebnými přílohami ve lhůtě do pěti pracovních dnů od odeslání elektronické žádosti, a to na podatelnu krajského úřadu, osobně nebo poštou.

Přesný návod, jak postupovat při podávání žádostí, a další užitečné informace týkající se dotací naleznou zájemci na informačním webu dostupném z titulní strany internetového portálu Karlovarského kraje. Kontakt na odpovědného pracovníka: Ing. Helena Baranovská, tel. 354 222 194, e-mail: helena.baranovska@kr-karlovarsky.cz. 

V loňském roce kraj podpořil obce v opatřeních na ochranu před povodněmi celkovou částkou převyšující 832 tisíc korun. O dotaci požádaly mimo jiné Kraslice na aktualizaci povodňových plánů území Kraslicka, obec Velká Hleďsebe na první etapu varovného a informačního systému, nebo město Sokolov, které si pořídilo digitální povodňový plán.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy