O titul Vesnice roku bude usilovat šestnáct obcí z regionu

Obce z našeho regionu se opět mohly zapojit do soutěže Vesnice roku. Jejím cílem je povzbudit venkovské obyvatele k aktivní účasti na rozvoji svého domova a zároveň ukázat, co všechno se jim daří realizovat.

dezinfekce

Ve stanoveném termínu odevzdalo přihlášku celkem šestnáct obcí. Kdo se bude pyšnit prestižním titulem, bude známo v polovině září. 

Nejpočetnější zastoupení, celkem pětadvacet soutěžících obcí, má Jihomoravský kraj a Kraj Vysočina. Nejméně obcí se do soutěže přihlásilo v Olomouckém kraji, a to jedenáct. Z Karlovarského kraje budou o titul usilovat jmenovitě Dalovice, Dolní Žandov, Hájek, Hazlov, Hroznětín, Kyselka, Nové Hamry, Nový Kostel, Otročín, Ovesné Kladruby, Podhradí, Sadov, Smolné Pece, Těšovice, Tři Sekery a Velká Hleďsebe.

V měsíci květnu a červnu proběhnou krajská kola soutěže. Všechny přihlášené obce budou navštíveny krajskou hodnotitelskou komisí. V čase, který jim bude určený, mohou obce prezentovat jejich realizované i plánované projekty, společenský a spolkový život a mnohé další. Vítězové krajských kol následně postupují do celostátního kola, které se uskuteční první zářijový týden. 

Vítěz celostátního kola pak bude vyhlášen v polovině září na Jarmarku venkova v Luhačovicích. Příjemným bonusem pro vítěze je finanční odměna ve výši až dva miliony korun od Ministerstva pro místní rozvoj ČR a osobní vůz, který poskytne na dva roky zdarma partner soutěže Škoda Auto.

Více informací najdete na internetových stránkách soutěže - viz zde.

O tom, že se obce z našeho regionu mohou opět zapojit do soutěže Vesnice roku, jsme informovali zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy