O pohár Královské mincovny se letos bude soutěžit již popatnácté

Královská mincovna v Jáchymově již popatnácté přivítá žáky základních škol a středních škol z našeho regionu, kteří v oblíbeném soutěžním klání poměří své znalosti z historie kraje a orientace v památkách.

dezinfekce

Na vítěze čeká vytoužený pohár a pamětní listina, přičemž ani ostatní soutěžící nepřijdou zkrátka. Čas pro odevzdání přihlášek do populárně-vzdělávací soutěže je do konce listopadu. Akce se koná za podpory Karlovarského kraje. 

Organizátory soutěže jsou odborní pracovníci Muzea Karlovy Vary, kteří dokáží soutěžící neformálním způsobem zaujmout a naservírovat jim zábavnou formou dějiny našeho regionu. Jubilejní patnáctý ročník navíc překvapí novým formátem. Soutěžící dostanou krátký kvíz zaměřený na sté výročí vzniku republiky a další osmičková výročí. Odpovědi na druhou část kvízu pak budou hledat přímo v muzejní expozici. I tradiční projekce o památkách Karlovarského kraje dostane novou podobu, žáci ji budou totiž řešit jako pomyslnou křížovku. Ani třetí část nebude nudná. Soutěžící budou hádat jméno významné osoby, kterou bude ztvárňovat jeden z muzejních pracovníků. Poslední částí soutěžního klání bude hledání souvztažností předmětů, které družstva obdrží, s muzejní expozicí. Na závěr bude mimo hodnocení pro všechny hráče připravena další zábavná hra.

Soutěže se každoročně účastní i učitelé, kteří nominují dva soutěžící, jež reprezentují jejich školu. Zájemci mohou přihlásit své školy do konce listopadu na adresu borusikova@kvmuz.cz. Soutěž pro základní školy se uskuteční 3. prosince letošního roku, studenti gymnázií a středních škol se pak utkají o den později 4. prosince.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy