O osmý titul Alej roku se zatím uchází 14 nominací. Jedna je z Karlovarského kraje

Už osmým rokem hledá Arnika nejkrásnější stromořadí České republiky. V anketě se sešlo čtrnáct alejí z osmi krajů. V Karlovarském kraji soutěží zatím jen hřbitovní alej ve Svatoboru.

dezinfekce

Lidé mohou nominovat nejoblíbenější aleje a stromořadí na stránkách zde do konce října. Stačí poslat fotografii a krátký příběh nebo popis. O vítězné aleji bude hlasovat veřejnost během listopadu.

“Věřím, že nominovaných alejí a stromořadí bude do konce října přibývat, podzimní atmosféra v korunách stromů je skutečně magická. Hledejte s námi nejkrásnější vznosné aleje, upozorněte na ty, kterým hrozí zánik, a představte nám mladé aleje a stromořadí, které jste vysadili, a o které budete pečovat i v příštích letech,” říká koordinátorka ankety Natálie Pivoňka Faltýnová z Arniky.

“Nezapomínejte také fotit. V letošním roce na výherce fotosoutěže čeká zrcadlovka a fototiskárny od Canon,” dodává.

Nezáleží, zda jde o aleje známé, neznámé, vzrostlé, mladinké, ve městech, v krajině, kolem silnic nebo turistických tras. Stejně jako v minulých letech může o vítězství aleje rozhodnout mimořádná krása, silný příběh, snaha místních lidí o záchranu nebo odhodlání lokálních patriotů uspět v konkurenci z celé republiky. 

Po ukončení hlasování Arnika v prosinci vyhlásí nejoblíbenější alej celé České republiky a vítězná stromořadí v jednotlivých krajích. Odborná porota mezitím zvolí nejkrásnější fotografii. Na autora vítězné nominace pak čeká jako hlavní cena let balonem od Lucky Balon a exkurze do výrobny biočajů Sonnentor. Pro autora nejkrásnější fotografie čeká zrcadlovka značky Canon.


Zdroj: Ing. Jiří Kaňa, tiskový mluvčí Arniky


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy