Nový Žďár: Policisté dopadli cizince řídícího kradené vozidlo

Dobrá spolupráce mezi policisty ze Spolkové republiky Německo a z Karlovarského kraje přinesla další objasněný případ. Dne 18. 5. 2018 pronásledovala německá policejní hlídka podezřelé vozidlo Audi Avant, které kolem 8 hodiny ráno přejelo hraniční přechod Aš – Selb.

dezinfekce

Němečtí kolegové ohlásili do společného centra pro policejní a celní spolupráci Schwandorf přeshraniční pronásledování a do akce se zapojili chebští policisté. Řidič jel s vozidlem po silnici I/64, u obce Nový Ždár zastavil a začal z vozidla utíkat. Německá policejní hlídka neváhala a za mužem se rozeběhla. Nakonec muže našel psovod a jeho pes Winer, který vypracoval stopu 2 km, schovaného ve křoví.

Ukázalo se, že vozidlo Audi Avant v hodnotě 1,2 milionu korun bylo v SRN odcizeno v noci ze dne 17. na 18. 5. 2018 ve městě Essen. Třiadvacetiletý cizinec se přiznal, že dostal peníze za to, že vozidlo odveze do České republiky. Zadržený muž byl následně obviněn z přečinu podílnictví a komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. V neděli soud o uvalení vazby rozhodl a mladý cizinec byl převezen do vazební věznice.

Cizinci v případě prokázání viny hrozí až 6letý trest odnětí svobody.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy