Nové Sedlo: Opět kradl

Kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání 30letého muže z Chodova, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádež a poškození cizí věci.

dezinfekce

Takové trestné činnosti se měl dopustit koncem října 2019 v Novém Sedle na Sokolovsku. Zde si nejprve na malém parkovišti vyhlédl automobil značky Fiat. Poté, co vypáčil okno u řidiče, vnikl dovnitř a vůz prohledal. Od vozu odcházel bohatší o autorádio, finanční hotovost a další předměty. O pár dní později měl využít odemčených vstupních dveří panelového domu. Potom, co vstoupil do společných prostor, měl vniknout do kočárkárny a odcizit jízdní horské kolo. To mu zřejmě nestačilo a ještě téhož dne měl rozbít skleněnou výplň okna místní restaurace. Celkově svým protiprávním jednáním způsobil škodu ve výši kolem 21 tisíc korun.

Výše uvedeného jednání se obviněný dopustil i přesto, že byl v minulosti Okresním soudem v Sokolově za stejný trestný čin odsouzen. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval a na základě rozhodnutí soudce Okresního soudu v Sokolově byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny tak hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na tři roky.

prap. Eva Valtová
mjr. Bc. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 05.11.2019 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy