Nové Sedlo: Nový chodník propojil část Chranišov s Chodovem (TV Západ)

V pondělí 18. prosince došlo ke slavnostnímu otevření nového chodníku mezi městskou částí Nového Sedla Chranišovem a Chodovem. Stavbu s předpokládaným rozpočtem 6,3 milionu bez DPH schválilo zastupitelstvo v začátku roku 2017.

dezinfekce

„Stavba se podařila zrealizovat za 4 miliony 458 tisíc bez DPH. Stavba byla zahájena v červnu a dokončena v říjnu letošního roku. Stavbu prováděla Vodohospodářská společnost Teplice. Jedná se o cca 400 m chodníku. V rámci stavby bylo provedeno nové veřejné osvětlení, nová dešťová kanalizace a vyměněn vodovod. Podali jsme žádost o dotaci do Integrovaného regionálního operačního programu přes místní akční skupinu Sokolovsko. Zatím je projekt ve fázi hodnocení. Dotaci máme přislíbenou, ale zatím jsme celou stavbu zrealizovali z vlastních zdrojů. V případě, že hodnocení dopadne dobře, měli bychom obdržet na již zrealizovanou zakázku 2,5 milionu korun,“ uvedla Šárka Pojarová z investic města Chodova.

Denně místem projede okolo 6,5 tisíce vozů. Chodci přitom doposud chodili po komunikaci. 

„Chodník končil s posledním rodinným domem po pravé straně. Dále už nebyl chodník žádný, takže chodci šli po komunikaci. Je to silnice II. třídy Krajské správy údržby silnic. Bylo to nebezpečné. Jednalo se o starý, neudržovaný, popraskaný a neodvodněný chodník. Dnes je Chranišov s Chodovem propojen,“ dodala Pojarová.

Nový chodník ocení nejen lidé směřující za nákupy, na úřady, ale také rodiče dětí, které po něm směřují do školy. Na zahájení provozu byli pozváni také zástupci města Chodova.

„Nás pojí dlouhodobé přátelství s Chodovem a hlavně i s panem starostou Pizingerem. Když jsme uvažovali o tom, jestli se nám to někdy povede i zrealizovat, tak jsme tento chodník nazvali – chodník Přátelství. Že to je mezi partnery Nového Sedla a Chodova. Takže to se nám i podařilo zrealizovat a máme z toho obrovskou radost,“ prozradila starostka Nového Sedla Věra Baumanová.

Město v roce 2018 má řadu plánovaných investic, včetně spuštění té zásadní.

„Projekt, který bude i důležitou součástí budoucích zastupitelstvech. Chtěli bychom rádi postavit v našem bývalém parku komunitní dům pro seniory. To si myslím, že je taková priorita a hlavní cíl tohoto volebního období,“ přiblížila Baumanová.

Rozpočet Nového Sedla na rok 2018 počítá s příjmy 53,8 milionu korun a výdaji 55,8 milionu. Rozdíl 2 miliony bude vyrovnán z přebytků minulých let.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy