Nové Sedlo: Město koupilo společnost vlastnící panelový dům (TV Západ)

Jednomyslně schválilo Zastupitelstvo města Nové Sedlo na Sokolovsku odkup společnosti vlastnící problémový panelový dům. A to za částku 25 milionů korun.

dezinfekce

„Je to Nové Sedlo s.r.o. Tato společnost má ve vlastnictví 44 bytů v ulici Sklářská, kterou jsme cítili jako problémovou, nyní tíži ve městě, protože jsme nemohli ovlivnit např. skladbu obyvatel, nájemníků a i situaci ve městě. Majitel společnosti požadoval daleko více peněz. My jsme nechali udělat nezávislou znaleckou kanceláří v Praze znalecký posudek, kdy hodnota společnosti byla 27 milionů 400 tisíc. Po ročním jednání jsme ale dospěli ke společnému číslu, a to je 25 milionů korun, a společnost jsme za tuto částku pořídili,“ vysvětlila starostka Nového Sedla Věra Baumanová. 

Odkoupená společnost se zařadí do dceřiných společností města podobně jako Novosedelská teplárenská. Rozpočet města by nová společnost vyjma kupní částky neměla nijak zatížit.

„Tato společnost je soběstačná, samostatně fungující jednotka s budoucím jednatelem, samostatným externím účetním, nějakým správcem nemovitosti či domovníkem,“ přiblížila starostka.

Stav domu je uspokojivý, má plastová okna, opravenou střechu a vlastní plynovou kotelnu. 

„To, že nás čekají drobné opravy, např. schodišťová elektrika, která je ještě bohužel v hliníku, a už končí revizní zprávy, ale toto se dá vše do pořádku. Během několika let si myslím, že drobnější opravy a investice to vše vyřeší a myslím si, že to bude ke spokojenosti nájemníků,“ doplnila informace Baumanová.

Nájemní smlouvy jsou na dobu určitou do konce letošního roku a město předpokládá jejich prodloužení.

„Všem, kteří řádně platí, nemají dluhy jak vůči společnosti, tak i městu - budou řádně a včas informováni. Filozofie města je ta, že máme umisťovat a do nájemních bytů dávat naše občany s trvalým bydlištěm na území města Nového Sedla, můžeme ovlivnit, koho budeme dávat do bytů, nechceme zde mít problémové, dalo by se říci, cizí obyvatele. Chceme si chránit a hájit zájmy města,“ dodala starostka Baumanová. 

Většina bytů na sídlišti je v soukromém vlastnictví. Město si dosud drží tři nájemní domy za sebou.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy