Nové Sedlo: Loupež za bílého dne v blízkosti vlakového nádraží

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 28letého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež.

dezinfekce

Té se měl dopustit v pondělí 8. dubna 2019 v odpoledních hodinách v Novém Sedle v blízkosti vlakového nádraží. Zde měl na cestě podél železniční trati několikrát oslovit o rok mladšího muže, který na to nijak nereagoval. Po muži měl požadovat krabičku od cigaret, který mu jí odmítl dát. Proto jej měl chytit pod krkem a snažit se ho narazit na odstavený vagón. U toho mu měl vulgárně nadávat a vyhrožovat. Následně měl muži během strkanice vytrhnout z ruky mobilní telefon. Ten se poškozenému podařilo získat při přetahování od obviněného zpět. Poté obviněný svého jednání zanechal a z místa odešel. Poškozenému způsobil drobné začervenání na krku, které si nevyžádalo lékařské ošetření.

Kriminalisté podali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Ve čtvrtek dne 11. dubna 2019 soudce rozhodl o propuštění obviněného na svobodu, ale vazba byla nahrazena slibem obviněného a dohledem probačního úředníka. Dále mu bylo uloženo předběžné opatření zakazující užívat, držet nebo přechovávat jakékoli omamné a psychotropní látky.

V případě prokázání viny hrozí podezřelému trest odnětí svobody až na deset let.

nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
12.04.2019 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy