Nová služba zjednoduší lidem v kraji administrativu při stavebním procesu

V Karlovarském kraji se nově nabízí občanům služba UtilityReport, která usnadňuje agendu spojenou s procesem vyjádření k existenci sítí při plánování stavby.

dezinfekce

Pomocí online formuláře je možné podat žádost o vyjádření k existenci inženýrských sítí všem jejich správcům. Služba je pro obyvatele regionu bezplatná.

Přístup k aplikaci naleznou žadatelé z měst a obcí Karlovarského kraje na webových stránkách Utility Report. Uživatel vyplní online formulář potřebný pro vytvoření žádosti o vyjádření k existenci sítí. Hromadná žádost je vygenerovaná pro všechny relevantní správce. V případě správců, kteří prozatím neumožňují příjem žádostí elektronickou formou, jsou vytvořeny soubory PDF k vytištění a odeslání poštou. Aktuální seznam relevantních správců je dostupný přímo na webové stránce pro vstup do aplikace. K podání žádosti postačí připojení k internetu a běžný webový prohlížeč.

„Tato služba představuje rychlý, jednoduchý a unikátní způsob, jak hromadně podat žádost o vyjádření k existenci inženýrských sítí tak, aby nedošlo k opomenutí žádného z relevantních správců. Vše potřebné tak lze vyřídit z pohodlí domova a on-line, bez nutnosti návštěvy úřadů,“ říká ke službě Jan Floriánek, výkonný ředitel společnosti HRDLIČKA spol. s r.o., provozovatel služby UtilityReport.

Občanům Karlovarského kraje se tak zjednoduší například potřebné úkony při plánování stavby rodinného domku, obce mohou službu využít při přípravě stavby školky či kulturního domu.

„Přístup na internet už má dnes téměř každý a práce s aplikací je velmi jednoduchá, lidé dokonce na stránkách Utility Report najdou i videonávod, jak mají postupovat. Věřím, že jim služba ušetří spoustu času, a navíc skutečně najednou osloví všechny správce inženýrských sítí. Službu bude využívat i krajský úřad zejména při přípravě investičních akcí, jako jsou opravy silnic či stavby domovů pro seniory,“ upřesňuje Josef Janů, člen Rady Karlovarského hraje pro oblast regionálního rozvoje a informatiky.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy