Nová Role: V červenci se opět uskuteční hudební festival Rock iN Roll

V sobotu 28. 7. 2018 se bude konat již 10. ročník hudebního festivalu Rock iN Roll. Dějištěm je přírodní koupaliště v Nové Roli u Karlových Varů. Festival je jedinečný svým plážovým charakterem.

dezinfekce

Na festivalové stage vystoupí Vypsaná fiXa, Visací zámek, Michal Pavlíček & Monika Načeva, Sto zvířat, Kamil Střihavka & Leaders!, Viktor Dyk & WAW, RockOpera Praha, Megaphone a Znouzectnost.

Už tradičně festival startuje bohatým dopoledním programem pro děti i rodiče. První kapela se na stage objeví ve 12.30 a následovat ji bude osm dalších.

Vstupenky jsou v předprodeji v sítích GoOut a Ticketstream za 390 Kč (do konce června), 440 Kč (do konce července) a v prodeji na místě za 490 Kč.

Pod pokličkou festivalu Rock iN Roll
Rock iN Roll patří mezi hrstku českých festivalů, jejichž dějištěm je pláž přírodní vodní plochy. Jedinečné prostředí umocňuje zážitek a vytváří překrásnou kulisu pro hudební produkci.

Dokonalosti se musí jít naproti. Každý ročník stojí pořadatele tisíce člověkohodin a přípravy začínají prakticky ihned po skončení předchozího ročníku.

Z původně místní akce v kulturním domě v Nové Roli přerostl Rock iN Roll v jednu z nejvyhledávanějších hudebních událostí Karlovarského kraje a každoročně roste i vzdálenost, z jaké fanoušci na festival přijíždějí.

Loňský ročník byl klíčový. Podařilo se odladit všechny aspekty festivalu s několikatisícovou návštěvností.

Vše fungovalo perfektně.

Díky těmto zkušenostem se pořadatelé chtějí v letošním roce zaměřit zejména na růst návštěvnosti, které pomůžou i letošní performeři. Cílem je překonat hranici 3000 návštěvníků.

10 let festivalu Rock iN Roll
2009–2011
Svá dětská léta prožívá festival v Kulturním domě v Nové Roli. Pořadatelé sbírali zkušenosti, mapovali zájem a testovali životaschopnost i potenciál k růstu. Na pódiu vystupují výhradně regionální kapely, např. Goodfellas (dnes The Fellas) nebo Kozatay.

2012
Rock iN Roll se stěhuje na pláž novorolského koupaliště a stává se open-air festivalem, i když stále převážně pro místní návštěvníky. Na pódiu se poprvé objevuje neregionální kapela: Ty syčáci v čele s Petrem Vášou, až z dalekého Brna.

2013
Je vylepšeno zázemí a ladí se nedostatky. Na pódiu se střídají vesměs regionální kapely, přesto je návštěvnost téměř dvojnásobná oproti ročníku 2012.

2014
Návštěvníky baví punková legenda Znouzectnost, současná nejúspěšnější česká kapela Mydy Rabycad nebo Vlasta Horváth. Jádro týmu se rozšiřuje a festival má poprvé vlastní catering.

2015
Přelomový ročník. Rock iN Roll poprvé okupuje celou plochu novorolského koupaliště. Událost si nenechá ujít téměř 1500 návštěvníků z regionu, line-up narůstá na 11 kapel. Festival se definitivně řadí mezi velké hudební akce Karlovarska.

2016
Historicky nejvyšší návštěvnost překonala číslo 2500. Headlinery jsou Wohnout, Arakain nebo Kamil Střihavka. Mezi partnery festivalu se poprvé řadí také Karlovarský kraj.

2017
Hvězdami festivalu jsou David Koller, Vladimír Mišík nebo David Kraus, návštěvnost dosahuje 2200 fanoušků. Návštěvníci kvitují perfektně fungující catering, mnozí z nich (i z řad partnerů) označují Rock iN Roll za jednu z nejlépe fungujících hudebních akcí, na které kdy byli.

Více informací o festivalu zde.


Zdroj: Jiří Švec, DiS., jednatel RiR s.r.o.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy