Nominujte své favoritky do soutěže Žena regionu

Na začátku dubna odstartoval v pořadí již desátý ročník soutěže Žena regionu. Jejím cílem je ocenit úsilí výjimečných žen a zviditelnit jejich smysluplnou práci. Nejedná se přitom jen o veřejně známé a úspěšné osobnosti, ale především o obyčejné dámy, o jejichž nezištných aktivitách nemá veřejnost ani tušení.

dezinfekce

Návrhy na ocenění lze zasílat do 14. června. Pokud jste tedy vhodnou adeptkou nebo máte ve svém okolí někoho, jehož práci byste rádi ocenili, s nominací neotálejte. 

Jubilejní desátý ročník soutěže se koná pod záštitou předsedy Senátu Parlamentu ČR a Asociace krajů ČR.

„V loňském roce jsem měla tu čest předat ocenění trenérce a předsedkyni klubu Triatlet Karlovy Vary Lucii Markuskové - o tomto jsme vás informovali zde, která ke sportu přivedla stovky dětí. Kromě toho, že se stala vítězkou regionálního kola soutěže, zazářila i v samotném finále. Zde získala Cenu hejtmanů. Věřím tedy, že se i letos objeví mezi nominovanými spousta neobyčejných žen, které doslova dýchají pro své okolí,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje a předsedkyně Asociace krajů ČR Jana Mračková Vildumetzová.

Nominace do soutěže může zaslat kdokoliv z veřejnosti, a to prostřednictvím formuláře umístěného na webu soutěže. O prestižní titul se mohou ucházet ženy, kterým se podařilo dosáhnout vynikajících výsledků v jedné ze čtyř následujících kategorií: podnikání, politika a veřejná správa; vzdělávání, věda a výzkum; zdravotnictví a charitativní činnost; umění, kultura a sport. Stejně jako v loňském roce bude i letos omezen počet účastnic v krajských kolech. Prvních deset žen, které splní kritéria pro zařazení do projektu, postoupí do soutěže o prvenství v rámci regionálních kol. Cílem pořadatelů je více se věnovat příběhům nominovaných žen a přitáhnout k nim pozornost médií, eventuálních sponzorů i veřejné samosprávy.

Umístění jednotlivých soutěžících pak bude zveřejněno vždy v rámci slavnostního vyhlášení regionálního kola v daném kraji. Absolutní vítězka pro celou Českou republiku, jež získá od veřejnosti nejvyšší počet hlasů, bude vyhlášena v rámci slavnostního galavečera v říjnu v Praze.

Více informací najdete na internetových stránkách soutěže.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy