Nejdek, Žlutice: U měst jsou umístěny nové silniční meteorologické stanice

Varovat řidiče před nebezpečným stavem vozovky hlavně v zimě nebo při vytrvalém dešti by měly nové silniční meteorologické stanice, a to zatím na dvou úsecích krajských silnic u Nejdku a u Žlutic.

dezinfekce

Krajská správa a údržba silnic je nechala umístit na 10. kilometr komunikace II/220, na úrovni odbočky do obce Fojtov, druhé zařízení se nachází na 3. kilometru silnice II/193 u odbočky na Semtěš. Součástí zařízení je výstražný blikač, který varuje řidiče před nebezpečím, a to do jedné minuty od vzniku jevu souvisejícího se změnou počasí. Stanice navíc předává měřená data prostřednictvím mobilní sítě do celostátního systému pro řízení zimní údržby Ředitelství silnic a dálnic, do něhož mají přístup i lokální střediska zimní údržby, která na stav mohou hned reagovat.

„Vzhledem ke klimatu v našem kraji a k situaci v oblastech, kde se počasí často mění, jsme vytipovali dvě lokality, které jsou vhodné pro ověření správné funkčnosti nových meteostanic. V příštím období pak plánujeme osazení i dalších úseků našich silnic,“ upřesnil 1. náměstek hejtmanky Martin Hurajčík.


Zdroj: facebookové stránky Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy