Nejdek: Bezpečnou cestu do školy zajistí dětem Oranžový přechod

Realizaci projektu finančně podpořila Nadace ČEZ částkou 120 tisíc korun v rámci grantového programu Oranžový přechod.

dezinfekce

Zvýšený provoz na silnicích spojený s počátkem školního roku působí mnoha rodičům starosti o bezpečnost jejich dětí. Přechod pro chodce na frekventované komunikaci s kamionovou dopravou proto dostal nové veřejné osvětlení. 

Stávající přechod pro chodce v blízkosti Náměstí Karla IV. je užíván zejména dětmi navštěvujícími zdejší základní školu i občany mířícími za službami v centru města. Kamionová nákladní doprava pro místní průmyslové podniky a hustý provoz na komunikaci dosud často bezpečnost chodců ohrožovaly.

Město Nejdek si proto nechalo vypracovat projektovou studii, která počítala se zvýrazněním přechodu novým vodorovným dopravním značením a instalací sloupů speciálního veřejného osvětlení. Realizaci projektu finančně podpořila Nadace ČEZ částkou 120 tisíc korun v rámci grantového programu Oranžový přechod.

„Projekt bude přínosem pro děti a mládež i širokou veřejnost a zvýší se jejich bezpečnost při přecházení frekventované hlavní komunikace k místní základní škole i na náměstí Karla IV.,“ sdělila Alena Volná, referent odboru investic a správy majetku města Nejdek.

„Vedle osvěty, jak by se děti měly chovat v dopravním provozu, vidím řádné označení a osvětlení přechodů pro chodce jako významnou součást prevence před nehodami se závažnými následky,“ uvádí k programu Oranžový přechod ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.


Zdroj: Mgr. Michaela Jirovcová, mluvčí Skupiny ČEZ pro západní Čechy


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy