Nebanice: Mezinárodní závody spřežení 2017

Od čtvrtka 28.6 do neděle 2.7.2017 se uskuteční výroční, již 25. ročník Mezinárodních závodů spřežení CAI3* v Nebanicích. Tento tradiční a výjimečný podnik láká každý rok nejlepší evropské posádky, aby změřili své síly na tomto v České Republice svou důležitostí ojedinělém závodě. Tisíce návštěvníků tu zhlédne každý rok klání jedno-, dvou- a čtyřspřeží v obtížných soutěžích. Každá z disciplín přinese jiný druh zážitků.

dezinfekce

Při drezurních závodech ve čtvrtek a v pátek závodníci předvádějí styl, přesnost a všeobecnou ovladatelnost koní a také stav postroje a kočáru. Drezúra zvýrazňuje krásu a čistotu koňského spřežení, používá se při ní sváteční elegantní vůz a posádka je vždy dokonale stylová a vždy v kloboucích.

Pro návštěvníky nejlákavější a pro závodníky a koně fyzicky nejnáročnější je vždy maraton, který se v Nebanicí jede vždy v sobotu. Patanáctikilometrový rychlostní úsek je následován náročnou zkouškou při průjezdech devíti technicky složitými překážkami. Při maratonu používají jezdci speciální závodní vůz určený právě jen pro takové zatížení.

Nedělní den je věnován disciplíně, která testuje zručnost posádek a poslušnost koní. Parkur, jak se tato disciplína nazývá, samozřejmě neznamená skákání přes překážky, jak je tomu u jezdeckých závodů, ale všechny ostatní parametry, včetně přesnosti a rychlosti průjezdu závodní dráhou, jsou posuzovány. Projížděné branky, jen o málo širší, než je vlastní vůz, jejich přesné pořadí a čas projetí předepsanou dráhou, to vše je hodnoceno a bodováno.

Po celou dobu konání akce je na závodišti zajištěno vše, co závodníci i návštěvníci mohou očekávat, včetně občerstvení, různých atrakcí pro děti a doprovodných kulturních programů přes den i večer. K dispozici je hlídané parkoviště a stany s posezením pro případ letní spršky.


Zdroj: obec Nebanice

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy