Naprostou většinu problematické zásilky polského drůbežího masa se podařilo zachytit

Státní veterinární správa (SVS) zjistila, že mražená kuřecí stehna z Polska jsou kontaminovaná salmonelami. Od polských úřadů dostala prostřednictvím RASFF (systém rychlého varování) informace, že drůbeží maso stejných šarží jako předchozí problematická zásilka bylo dodáno i dalším českým příjemcům.

dezinfekce

Celkové množství činí téměř 4 tuny. Z aktuální informace vyplývá, že se maso dostalo do dalších dvou míst určení, a to ve Středočeském a Olomouckém kraji. Takřka všechno maso se podařilo zadržet, ke spotřebitelům se dostalo pouze 30 kg.

 Z celkového množství 3 860 kg se podařilo naprostou většinu masa zachytit a stáhnout z trhu. Ve středních Čechách se podařilo celou zásilku 1 630 kg drůbežího masa vrátit do skladu. Z 2 230 kg polského masa, které směřovalo do Olomouce, se vrátilo 2 200 kg polskému dodavateli ještě před tím, než byly SVS známy výsledky laboratorního vyšetření. Kontaminované maso musí být v souladu s legislativou zlikvidováno, aby se vyloučilo nebezpečí nakažení lidí.

Zbylých 30 kg směřovalo skrze 3 tři subjekty ke koncovým zákazníkům. Jedná se o tyto prodejny: BAREST, Valašské Klobouky; Pospíšil- maso, uzeniny, lahůdky Holešov; BIO AGRI MORAVA, Horní Moštěnice. Zásilka drůbežích mražených stehen z Polska byla určena výhradně k tepelnému zpracování.


Zdroj: Státní veterinární správa

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy