Na podporu kreativity a zdravého životního stylu dětí a mládeže půjde téměř milion korun

Karlovarský kraj vyhlašuje dotační program na podporu kreativity, spolupráce a zdravého životního stylu dětí a mládeže. O příspěvky mohou žádat regionální školy, školská zařízení či neziskové organizace pracující s dětmi a mladými lidmi. Příjem elektronických žádostí bude probíhat v termínu od 2. do 9. dubna.

dezinfekce

„Dotační program byl zřízen za účelem podpory zvyšování kvality života dětí a mládeže v našem regionu. Z větší části je financován ze státního rozpočtu, od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR  se nám podařilo získat přes 672 tisíc korun. Dalších více jak 288 tisíc korun na něj bylo uvolněno z rozpočtu Karlovarského kraje,“ uvedl radní pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Jaroslav Bradáč.

Maximální výše poskytnuté dotace smí v jednotlivém případě činit 200 tisíc korun. Finanční prostředky lze použít například na rozvoj kapacit organizací pracujících s dětmi a mládeží nebo na rozšíření stávající nabídky volnočasových a dalších vybraných aktivit. Podpořen může být ale i rozvoj dobrovolnictví, mezinárodní spolupráce dětí a mládeže či aktivity, které pozitivně ovlivňují jejich zdravý životní styl. Mezi ně patří nejenom dodržování zdravé životosprávy, ale také nejrůznější pohybové aktivity, pobyty v přírodě a podobně.

„Pro případné zájemce o dotace jsme přichystali dva informační semináře, kde se dozví veškeré potřebné informace o vyhlašovaném programu. Mimo jiné pro ně bude připravena i názorná ukázka vyplnění žádosti krok za krokem. Na semináře, které se uskuteční 21. a 25. března,  je možné přihlásit se elektronicky, a to na adrese barbora.ancincova@kr-karlovarsky.cz. V e-mailu je potřeba uvést vybraný termín semináře, jméno žadatele a počet zúčastněných osob včetně kontaktů. Bližší informace o programu jsou samozřejmě uvedeny i na webu Karlovarského kraje,“ dodal Jaroslav Bradáč.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy