Na letní Olympiádu dětí a mládeže vysílá kraj početnou výpravu

Mladí sportovci z Karlovarského kraje již brzy poměří síly s vrstevníky na Hrách IX. letní olympiády dětí a mládeže ČR. Do Libereckého kraje, který tento sportovní svátek hostí ve dnech 23. až 28. června, budou z našeho regionu vypraveny autobusy, jež obsadí 221 dětí, 46 trenérů a 3 vedoucí výpravy. Role vlajkonoše se ujme bývalý fotbalový matador František Dřížďal.

dezinfekce

Vedle tradičních sportů, jako je například atletika, gymnastika, plavání, volejbal, fotbal či florbal, vypsali letos pořadatelé také soutěž v letním biatlonu, lezení, judu nebo v umělecké disciplíně - graffiti. Největší medailové ambice má Karlovarský kraj v atletice, sportovní střelbě a triatlonu. Slavnostní zahájení akce se uskuteční v liberecké Home Credit aréně, jako oficiální olympijské domy pak poslouží Sport Park Liberec a koleje Technické univerzity. Předpokládá se, že na akci dorazí až 4 tisíce sportovců a trenérů. Rodiče a kamarádi, kteří se do Libereckého kraje nedostanou, mohou fandit i u televizních obrazovek. ČT sport odvysílá každý den živě až osm hodin závodů.

„Jedná se o akci, která děti díky skvělé atmosféře nejenom motivuje k dosažení co nejlepších sportovních výsledků, ale také významnou měrou přispívá k prezentaci Karlovarského kraje. Každoročně proto naše sportovce podporujeme nejenom v přípravě na olympiádu, ale zajištujeme pro ně i následně dopravu na akci a hradíme účastnický poplatek, ve kterém mají zahrnuto nejenom ubytování, stravování, ale i přepravu v době konání olympiády. Kromě toho jsme opět nechali ušít jednotné reprezentační oblečení pro všechny členy výpravy, tentokrát v barvách tyrkysové, bílé a černé,“ uvedl krajský radní pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Jaroslav Bradáč.

Akce je projektem Českého olympijského výboru, který si ke spolupráci vybírá jako pořadatele jednotlivé kraje České republiky. Olympiády se odehrávají ve dvouletých cyklech a střídá se jejich letní a zimní podoba. Svým charakterem navozují atmosféru opravdových olympijských her, kdy nechybí zapálení olympijského ohně, slavnostní ceremoniály, soužití v olympijské vesnici nebo složení olympijské přísahy.

Více informací najdete na internetových stránkách zde.


Zdroj: Mgr. Veronika Severová, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy