Na konci prázdnin proběhla dopravně bezpečnostní akce

Během posledního prázdninového víkendu ve dnech 30. 8. – 1. 9. 2019 proběhla v souvislosti s koncem prázdnin a začátkem nového školního roku a v návaznosti na nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti v tomto období v minulých letech, celokrajská dopravně bezpečnostní akce.

dezinfekce

Policejní hlídky se v průběhu akce zaměřili především na kontrolu dodržování stanovené rychlosti jízdy, způsob jízdy, dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech nebo na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí. Kontrolu policisté zaměřili také na telefonování za jízdy, držení hovorového nebo jiného záznamového zařízení za jízdy, technický stav vozidel, požívání alkoholických nápojů a návykových látek řidiči motorových vozidel, kontrolu dokladů potřebných pro řízení motorového vozidla a na dodržování ostatních ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů ve znění pozdějších předpisů. Pátrali však i po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech.

Do akce bylo zapojeno 77 policejních hlídek, které kontrolovali řidiče po celém Karlovarském kraji. Celkem během víkendu zkontrolovali 1712 motorových vozidel. Policisté zjistili 272 dopravních přestupků, přičemž 245 z nich vyřešili pokutou a 27 jich oznámili na příslušný úřad k vyřízení. Nejčastěji řešili nevyhovující technický stav, nepoužití bezpečnostních pásů nebo nepředložení dokladu o pojištění odpovědnosti. U 107 případů zjistili porušení rychlosti, přičemž 82 z nich vyřešili pokutou a 25 oznámili k vyřízení na příslušný úřad.


por. Bc. Zuzana Týřová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy