Muzeum se lidem otevře za symbolické vstupné

V rámci oslav 30. výročí sametové revoluce můžete v sobotu 16. listopadu navštívit Muzeum Karlovy Vary i Královskou mincovnu v Jáchymově za pouhých 17 korun. Děti do 6 let mají vstupné zdarma. V sobotu je navíc pro zájemce připraven diskuzní panel s pamětníky a v neděli projekce filmů z projektu „Příběhy bezpráví.”

dezinfekce

V rámci diskuzního panelu vystoupí například Jiří Kotek, spoluzakladatel regionálního Občanského fóra, nebo Lev Havlíček, člen tehdejší nezávislé iniciativy Hnutí za občanskou svobodu. Diskuzní panel bude mít tři tematické okruhy - pozdní normalizace, události v listopadu 1989 a přelomu let 1989-1990 a polistopadový vývoj demokratických poměrů k dnešní post-demokracii. Moderátorem bude historik muzea Jan Nedvěd. Začátek je v 15 hodin.

Program uzavře nedělní promítání snímků z projektu „Příběhy bezpráví,” za nímž stojí společnost Člověk v tísni ve spolupráci s Českou televizí. Zájemci mohou zhlédnout filmy režiséra Karla Strachoty „1989: Z deníku Ivany A.“ a „České děti” či snímek Radka Berana „Normalizační loutka.” Projekce budou probíhat od 13.30 hodin. Bližší informace najdete na webu projektu - viz zde.


Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy