MPO řeší v kontextu s koronavirem dezinfekci a podporu pro živnostníky

Nejméně 110 tisíc litrů dezinfekčních prostředků měsíčně by státu mělo v dohledné době začít dodávat několik společností. Na základě úkolu z vlády centrálně zajistit dezinfekci pro veřejnou správu pravidelné dodávky operativně domluvilo ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO). Reagovalo tak na aktuální společenské potřeby i vyhlášený nouzový stav v souvislosti s pandemií koronaviru.

dezinfekce

MPO ve spolupráci s ministerstvem dopravy (MD) a kraji současně připravuje distribuci dezinfekce, mimo jiné do veřejné dopravy. Rovněž hledá další možnosti, jak dodávky dezinfekce ještě navýšit.

MPO ve spolupráci se sociálními partnery intenzivně řeší také podporu pro živnostníky, kteří musí kvůli zavřeným školám zůstat s dítětem doma a nedostávají ošetřovné. A to ve spolupráci s Českomoravskou záruční a rozvojovou bankou (ČMZRB). Mělo by jít o produkt, který doplní už připravený Úvěr COVID a sociální dávky, které lze dostat od státu. I o této podpoře bude jednat vláda.

Pro podnikatele resort ve spolupráci s agenturou CzechTrade připravuje v souvislosti s koronavirem informační rozcestník, k dispozici bude také manuál. A to na klíčovém portálu pro podnikatele www.businessinfo.cz.



Zdroj: Štěpánka Filipová, tisková mluvčí Ministerstva průmyslu a obchodu

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy