Městem pro byznys se v kraji stal opět Cheb

Nízká nezaměstnanost, vysoký podíl firem, vstřícný přístup radnice. To jsou hlavní důvody, které dělají z Chebu nejlepší místo pro podnikání v kraji.

dezinfekce

Druhé skončily Mariánské Lázně a na třetí příčku se vyhouply Kraslice. Ukázaly to výsledky srovnávacího výzkumu Město pro byznys 2018. Zástupci jednotlivých měst převzali ocenění na krajském setkání Svazu měst a obcí. 

Cheb dokázal v regionu obhájit svoji loňskou pozici. Velkou zásluhu na tom má přístup radnice, která na podnikatele skutečně myslí.

„Ocenění nepatří pouze vedení města, ale je to ocenění celkového dlouhodobého vývoje. Městu se daří lákat podnikatelské subjekty do průmyslového parku, snažíme se také našim stávajícím podnikatelům vyjít vstříc například systémem úlev na pronájem městských nemovitostí tak, aby se jim ve městě podnikatelsky dařilo,“ uvedl starosta Chebu Antonín Jalovec.

Srovnávací výzkum Město pro byznys probíhá již jedenáctým rokem. Analytici agentury Datank, která za výzkumem stojí po datové stránce, hodnotí města a obce ve dvou hlavních kategoriích, kterými jsou podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy. Pro pracovníky městských úřadů, podnikatele ale i pro veřejnost je pak sestavován unikátní žebříček míst s největším podnikatelským potenciálem. Více informací o výzkumu najdete zde.

Celkové pořadí měst:
1. Cheb
2. Mariánské Lázně
3. Kraslice
4. Aš
5. Karlovy Vary
6. Ostrov
7. Sokolov

Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 18.03.2019 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy