Mariánské Lázně: V září představí park miniatur Boheminium nový model

V září 2019 představí park miniatur Boheminium nový model - zámek Lednice. Podle vyjádření spolumajitele parku Tomáše Slifky to bude jeden z největších modelů v parku. Náklady na výrobu modelu dosáhly zhruba milion korun, dalších 300 tisíc korun bude zapotřebí na přípravu pozemku, na kterém bude model vystaven.

dezinfekce

Model vytvořili zaměstnanci parku: architekti, projektanti, výtvarníci a designéři. Základní díl byl postaven v ateliéru v Horním Slavkově, všechny další úpravy a detaily už byly zapracovány v ateliéru v Mariánských Lázních.

Letos se jedná o již druhý nový model vystavený v parku. Na jaře letošního roku vedení parku představilo další novinku, maketu kostela v Hrusicích, kde se narodil spisovatel a výtvarník Josef Lada. Malí turisté okamžitě tento kostel poznávají podle jim dobře známých Ladových obrázků. 

Na zámek Lednice padla volba proto, že patří mezi pět nejznámějších architektonických staveb v České republice a podle spolumajitele parku tím pádem nemůže v parku miniatur České republiky chybět.

Park miniatur Boheminium je jednou z nejvýraznějších atrakcí Mariánských Lázní a druhým nejnavštěvovanějším turistickým místem v Karlovarském kraji po zámku Loket. V roce 2018 navštívilo park asi 140 000 turistů. K dnešnímu dni můžou návštěvníci v parku obdivovat zmenšeniny sedmdesátky modelů nejznámějších historických staveb České republiky v měřítku 1:25. Nechybí zde hrad Karlštejn, Černá věž, zámek Litomyšl a mnoho dalších. Díky způsobu prezentace si návštěvníci mohou prohlédnout hrady, zámky, kostely a další budovy jakoby z výšky 200 metrů nad zemí. Všechny modely byly po pečlivém nastudování architektonických plánů a fotografií originálů vyrobeny z plastu. Park byl otevřen 19. června 1999 a letos slaví 20. výročí svého vzniku.


Zdroj: KIS Mariánské Lázně

Poznámka redakce pro milovníky pěnivého moku: navštivte pivní lázně, kde každý hotelový pokoj má svou vlastní pípu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy