Mariánské Lázně: Vloupal se do bytu. Neoprávněně zde setrval několik týdnů

Dne 11. ledna 2018 policisté z Územního odboru Cheb zahájili trestní stíhání šestadvacetiletého muže z Chebska, jako obviněného z pokračujících přečinů porušování domovní svobody a krádeže.

dezinfekce

Trestných činů se měl muž dopustit nejméně ve třech případech na Chebsku v době od června 2017 do konce prosince 2017.

V prvním případě muž v Mariánských Lázních vnikl za užití násilí do bytu, který neoprávněně užíval bez souhlasu jeho majitele po dobu nejméně několika týdnů.

Dne 22. prosince 2017 v odpoledních hodinách v Mariánských Lázních za užití násilí vniknul balkonem do bytu, který prohledal. Z bytu muž odcizil finanční hotovost v české i cizí měně, a to přes 6 500 korun. Škoda na balkonových dveřích byla stanovena na částku nepřevyšující 3 000 korun. 

V noci na první svátek vánoční na jedné z prodejen v Mariánských Lázních poškodil skleněnou výplň výlohy, do prodejny se však nedostal a žádné zboží neodcizil. Škoda byla vyčíslena na částku převyšující 2 000 korun.

Svého jednání se muž dopustil i přesto, že za takový čin byl v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán. Policisté muže dne 11. ledna 2018 zadrželi a umístili do policejní cely. Následující den podali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na jejich vzetí do vazby. Okresní soud v Chebu návrhu vyhověl a muž byl policisty převezen do vazební věznice.

V případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

prap. Bc. Daniel Dvořák

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy