Mariánské Lázně: Opakovaně řídil i přesto, že má uložen zákaz řízení

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiadvacetiletého muže z Mariánských Lázní, kterého obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

dezinfekce

V brzkých ranních hodinách dne 30. července v Mariánských Lázních zmíněný muž řídil vozidlo značky Kia. Při silniční kontrole policisté z tamního obvodního oddělení zjistili, že má muž rozhodnutím Městského úřadu Mariánské Lázně vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Kromě toho vyzvali muže, aby se podrobil orientačnímu testu na přítomnost návykových látek v těle. Test byl pozitivní na amphetamin/metamphetamin, což potvrdil i následný toxikologický rozbor odebraného krevního vzorku z jeho těla. 

S řízením si však třiadvacetiletý muž nedal pokoj. Dne 4. srpna ve večerních hodinách, opět v Mariánských Lázních, byl policejní hlídkou znovu kontrolován. A stále měl vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, který má platný až do poloviny následujícího roku.

Naposledy byl pak policisty zastaven dne 10. srpna. Opět řídil vozidlo značky Kia, stejně jako v předešlých dvou případech. Tentokrát mu však již policisté v řízení vozidla značky Kia udělali přítrž. Zajistili totiž vozidlo Kia, které užil k páchání trestní činnosti, přičemž lze předpokládat, že může být uložen trest propadnutí věci.

Třiadvacetiletý muž může být v případě prokázání viny odsouzen až k dvouletému trestu odnětí svobody.

nprap. Bc. Michal Žáček

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy