Mariánské Lázně: Pod vlivem alkoholu způsobil vážnou dopravní nehodu

V neděli 17. února letošního roku došlo v pozdních večerních hodinách poblíž Mariánských Lázní k vážné dopravní nehodě. Šestadvacetiletý cizinec v pravotočivé zatáčce zřejmě nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky a s vozidlem značky Renault sjel mimo pozemní komunikaci.

dezinfekce

Následně automobil narazil do pařezu a převrátil se na střechu. Po příjezdu policejní hlídky se řidič podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,13 promile. Poté byl řidič převezen do nemocnice, kde se kromě lékařského ošetření podrobil také odběru biologického materiálu. Kromě šestadvacetiletého cizince došlo při dopravní nehodě ke zranění dalších dvou osob, které s ním cestovaly ve vozidle. Dvaadvacetiletého spolujezdce transportoval vrtulník s těžkým zraněním do nemocnice v Plzni. Jednatřicetiletý spolujezdec byl se zraněním taktéž převezen do plzeňské nemocnice.

Při šetření dopravní nehody bylo poté navíc zjištěno, že cizinec užil osobní automobil bez souhlasu majitele.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání a cizince obvinili ze spáchání přečinů těžkého ublížení na zdraví, neoprávněného užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Následně kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

prap. Jakub Kopřiva

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy