Mariánské Lázně: Pod vlivem alkoholu napadl svoji bývalou přítelkyni

V polovině května tohoto roku měl přijít 25letý muž v pozdních nočních hodinách k domu v Mariánských Lázních, kde bydlí jeho bývalá přítelkyně. Pod vlivem alkoholu se snažil dostat dovnitř. Když se dostal do domu, měl jít k jejímu bytu, kde vykopl vchodové dveře.

dezinfekce

Následně jí měl několika údery udeřit do hlavy a poté jí odcizit mobilní telefon v hodnotě kolem 7 tisíc korun.

Na místo kvůli hluku zavolali sousedé městské strážníky, kteří následně přivolali policejní hlídku. Žena byla s lehkým zraněním převezena k lékařskému ošetření do nemocnice. Muž byl krátce nato policisty zadržen a převezen na policejní služebnu.

Chebští kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality zahájili trestní stíhání 25letého muže z Mariánských Lázní, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež a přečinů porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Státnímu zástupci podali podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby, který jej akceptoval. Soudce ho poslal v neděli dne 30. června 2019 do vazební věznice.

Uvedeného jednání se měl dopustit i přesto, že byl již v roce 2018 rozhodnutím Okresního soudu v Chebu za trestný čin loupež odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody. Teď mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

nprap. Bc. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy