Mariánské Lázně: Petr Třešňák odstoupil z funkce starosty

Novým starostou se stal Martin Kalina. Petr Třešňák vysvětluje svůj odstup z funkce tím, že od loňského podzimu je také poslancem a obě funkce už nechce kumulovat.

dezinfekce

"Říká se, že sedět na dvou židlích se pořádně nedá. Pravdou je, že celý podzim jsem na většinu dotazů médií odpovídal, že zvládnu mandát poslance i starosty. Nyní vím, že ve spojení s poslaneckým mandátem je souběžně role starosty v oblasti manažerské zvládnutelná. Nicméně funkce starosty skrývá i tu reprezentativní funkci, se kterou se to již velmi obtížně kombinuje. Starosta by měl být v kontaktu s občany, se sportovci, se seniory, prostě se všemi, kdo v našem městě žijí. A v této oblasti bych opravdu nyní své povinnosti plnit na 100% nemohl," vysvětluje svoje rozhodnutí na svých facebookových stránkách Petr Třešňák.

"I proto jsem dnes navrhl zastupitelstvu města usnesení, ve kterém jsem předložil návrh na mé odvolání a zároveň navrhl Martina Kalinu jako svého nástupce," uvádí dále Petr Třešňák.

"Na začátku března budu otevírat regionální poslaneckou kancelář právě zde v Mariánských Lázních, konkrétně v Úšovicích, Skalníkova 471. Mariánské Lázně jsou stále mým domovem, domovem mých dětí, které zde chci nadále vychovávat a určitě odtud neutíkám pryč, jak z mnoha úst slýchám. Na závěr tedy doplním, že i rodinné důvody v tomto rozhodnutí sehrály určitou roli, protože za 4 měsíce očekáváme narození třetího podomka a já určitě nechci zanedbávat rodinu, která moji oporu bude potřebovat," dodává.


Zdroj: facebookové stránky Petra Třešňáka

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 20.02.2018 20:00




0 +
 

Hlavní zprávy