Mariánské Lázně: Město příští víkend zahájí lázeňskou sezónu

Lázeňská sezóna se již tradičně otevírá v Mariánských Lázních druhý květnový víkend 11. - 13. května. V letošním roce je tato událost spojena i s oslavou 200. výročí vyhlášení města lázeňským místem. Nabitý program začne již v pátek odpoledne a bude pokračovat až do nedělního večera.

dezinfekce

Součástí slavnosti bude svěcení pramenů, slavnostní průvod v historických kostýmech, koncert Západočeského symfonického orchestru, mše a také bohatý doprovodný program. Hlavním dějištěm je kolonáda a její okolí. V pátek v 15:30 bude za účasti vedení města a VIP hostů odhalen nový herní prvek, který mariánskolázeňským dětem věnovalo partnerské město Weiden k 200. výročí. Na kolonádě pak budete moci navštívit koncert pro všechny generace a zazpívat si známé písně Zdeňka Svěráka s Jaroslavem Uhlířem. Večer můžete zakončit koncertem laděným do swingu nebo klasikou v podání symfonického orchestru. Na úplný závěr prvního dne nesmíte zapomenout na rozšířenou produkci Zpívající fontány.

Sobota bude pokračovat koncerty na kolonádě a divadelními představeními, v 10:00 pak v Kostele na Nebevzetí Panny Marie bude slavnostní mše. Po skončení bude následovat žehnání pramenům na kolonádě. Ve 14:00 je pak připraven před OREA Spa Hotelem Bohemia program pro děti, nazvaný Pohádkové království na cestách se soutěžemi a pohádkovými postavičkami, který přinese spoustu zábavy pro celou rodinu. Večer vyvrcholí koncertem slovenské zpěvačky Kristiny, české hudební skupiny Tatabojs a slavnostním ohňostrojem.

Neděle začne průvodem orchestru mladých a mažoretek v 9:30 od OREA Spa Hotelu Bohemia. Po celý den pak budou probíhat koncerty na kolonádě. 

Doprovodný program nabídne ukázky řemesel, výstavu fotografií. Na promenádě můžete navštívit jarmark a pro děti je připraveno malování na pohárky a také Pramencová stezka, která začíná u Infocentra. 

OREA Hotels & Resorts představí inovativní stánek naproti svého hotelu OREA Spa Palace Zvon, kde si budete moci zakoupit osvěžující nápoje a ochutnat kanapky. Na stánku se o vaši zábavu postará DJ a je zde připraven i program pro děti. Velkým lákadlem bude také příležitost vyzkoušet si jízdu v electromobilu. 

Mariánské Lázně dostaly jméno v roce 1808 podle jednoho z léčivých pramenů a v roce 1818 byly uznány za veřejné lázeňské místo. Staly se kulturním a společenským městem díky pečlivě upraveným parkům a nádherné architektuře. Neodmyslitelným symbolem Mariánských Lázní je Zpívající fontána, která hraje každou lichou hodinu. Novobarokní kolonádu Maxima Gorkého si můžete vychutnat s pohárkem v jedné ruce a oplatkou v druhé a projít si tak nejdelší kolonádu v České republice. Nejznámější památky ČR si prohlédnete v miniaturparku Boheminium. Osvěžit se můžete nejen léčebnými prameny jako je Ferdinandův, Mariin nebo Křížový, ale také stylovým menu v hotelu Orea Spa Hotel Palace Zvon nebo Orea Spa Hotel Bohemia.

Celý program k zahájení lázeňské sezóny najdete zde.


Zdroj: Adéla Hansen, Omnimedia, s. r. o.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy