Mariánské Lázně: Krajská správa a údržba silnic bude řídit opravy poničené trati

Poškození železniční trati i náspu způsobené vykolejením vlaku u Mariánských Lázní nechá opravit Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje (KSÚS). Práce provedou stavebníci, kteří pro kraj v současnosti pracují na výstavbě obchvatu Mariánských Lázní a v blízkosti trati mají staveniště. Dohodli se na tom zástupci Karlovarského kraje, Správy železniční dopravní cesty a Krajské správy a údržby silnic.

dezinfekce

Vlak vykolejil na trati mezi Mariánskými Lázněmi a Chodovou Planou v neděli 28. srpna.  Železniční doprava na místě byla okamžitě zastavena. Zároveň se začalo jednat o možnosti úsek rychle opravit a provoz vlaků obnovit.

„Dohodli jsme se, že opravy bude řídit Krajská správa a údržba silnic. Provedou je zhotovitelské firmy, které pracují na stavbě obchvatu Mariánských Lázní a v blízkosti trati mají jak staveniště, tak potřebné stroje, pozemek je navíc ve vlastnictví Krajské správy a údržby silnic. Provoz na železnici by se tak mohl obnovit v co nejkratší době,“ vysvětlil náměstek hejtmanky Martin Hurajčík.

Podle ředitele KSÚS Jana Lichtnegera budou stavebníci muset odkrýt železniční svršek a zjistit, zda je poškozeno i podloží pod tratí.

„Opravovat se bude trakční vedení, koleje, násep i záporová stěna. Do konce týdne ještě proběhne měření napětí v kotvách, které stěnu drží, abychom zjistili, jestli není zničené i ukotvení,“ popsal Jan Lichtneger.

Náklady na opravy by měla uhradit pojišťovna.

Se zahájením provozu na železnici v tomto úseku se počítá předběžně 20. srpna 2019.


Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy