Loket: Dvě osoby s epileptickým záchvatem. Policisté jim poskytli první pomoc

Ve dnech 25. až 28. července 2019 proběhla v Lokti policejní akce pod názvem Bezpečná lokalita. Cílem této akce bylo eliminovat nápad trestné činnosti, porušování veřejného pořádku a dohled nad bezpečností a plynulostí v silničním provozu v souvislosti s konaným mistrovstvím světa v motokrosu a doprovodných kulturních akcí v motokrosovém areálu. Policisté se zaměřili také na jízdu pod vlivem alkoholu či drog.

dezinfekce

Policejního opatření se zúčastnili i policisté z oddělení tisku a prevence společně s německými kolegy, kteří se preventivní činností snažili zamezit krádežím osobních věcí návštěvníků, zejména ze stanů, vozidel, přívěsů a karavanů, a to jak v kempech, tak i na parkovištích. Policisté rozdávali letáčky ve třech jazycích s upozorněním, aby si návštěvníci Mistrovství světa v motokrosu dávali pozor na své osobní věci a nenechávali ve svých vozidlech cenné věci, které by lákaly případné zloděje.

V motokrosovém areálu na bezpečnost osob a zajišťování veřejného pořádku dohlíželi čeští policisté společně se svými německými kolegy. Celkem do akce bylo nasazeno v denních i nočních hodinách přes 170 policistů ze služby pořádkové, dopravní, cizinecké a kriminální policie, ale také policisté ze Spolkové republiky Německo.

Během sobotního programu Mistrovství světa v motokrosu ve dvou případech policisté zachraňovali život dvěma osobám. Policisté prap. Slivkanič a prap. Gregor z Obvodního oddělení v Lokti zastavili ihned u muže, který se skláněl nad svou přítelkyní, jenž dostala zřejmě epileptický záchvat při cestě do motokrosového areálu. Ženu za doprovodu jejího přítele ihned převezli k vozidlu Zdravotnické záchranné služby, která v areálu zajišťovala zdravotnický dohled a zde byla ženě poskytnuta odborná první pomoc.

"Od jejího partnera přišel později děkovný email, kde bylo mimo jiné uvedeno, že je žena i díky policistům v pořádku, za což jsme velice rádi," uvádí mjr. Bc. Kateřina Krejčí.

Téhož dne na pěšině, která vedla od parkoviště karavanů k motorkrosovému areálu, zachraňovali život muže dva policisté, kteří přijeli na Mistrovství světa v motokrosu na výpomoc z policejního školicího střediska v Domažlicích, kde jsou nyní na Základní odborné přípravě. Stržm. Tóth z Obvodního oddělení policie Teplá a strž. Česák z Obvodního oddělení policie Aš zde nalezli muže, který dostal zřejmě epileptický záchvat. Poskytovali mu proto první pomoc do příjezdu Zdravotnické záchranné služby, která si následně muže převzala a odvezla do nemocnice.

V průběhu opatření nedošlo k narušení veřejného pořádku, bezpečnosti osob a majetku. Akce se zúčastnilo kolem 25 tisíc příznivců tohoto sportu.

mjr. Bc. Kateřina Krejčí

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy