Loket: Dobrovolní hasiči oslavili 150 let od založení (TV Západ)

V sobotu 15. září se v loketském amfiteátru konala oslava 150. výročí založení místních dobrovolných hasičů. Celodenní program navštívily stovky lidí ze širokého okolí a nechyběli také zástupci hasičů z Čech i Německa.

dezinfekce

„Chránit a pomáhat zachraňovat lidské životy i majetek v dotyčném místě bez ohledu na to, jde-li o monarchii, svobodnou republiku nebo totalitní režim. Už 150 let existuje v Lokti tradice obětavých lidí, kteří na úkor svého volného času, jsou připraveni nejenom zasáhnout, kdykoliv je potřeba, ale i pomoci s organizací městských akcí. Možná to řada spoluobčanů bere jako samozřejmost, ale můžu vás ubezpečit, že není tomu tak. Vím, o čem mluvím. Požáry, autonehody, přívalové deště, popadané stromy, lidské tragédie, povodně – to je jenom pár příkladů, které provádí, bez ohledu na počasí. V denní či noční dobu je třeba být v pohotovosti a nikdo ze zasahujících mnohdy ani netuší, jak velké riziko je pro ně v sázce. Často do toho jdou    a patří jim za to náš velký obdiv a dík,“ pozdravil všechny starosta Lokte Zdeněk Bednář.

Své zdravice oslavencům přednesli také ředitel územního odboru Sokolov Martin Mulač, krajský ředitel Policie ČR Petr Macháček i zástupce hasičů z partnerského města Illertissen. Ten předal zástupci loketských dobrovolných hasičů příspěvek 1000 EUR na mobilní defibrilátor. Došlo i k ocenění zasloužilých členů zdejších hasičů – Jaroslava Kučery, Miloslava Vdovce, Jana Mosebacha a Antonína Kozla. Dobrovolní hasiči z Lokte a dalších měst a obcí obdrželi také pamětní stuhu na svůj prapor.

Kromě oficiální části programu probíhal v amfiteátru i doprovodný program pro děti i dospělé. Skákací atrakce a pěna pro děti, koncerty a ukázky současné i historické techniky a zásahů pro všechny.

Velkou pozornost si vysloužily zásahy u požáru vozidla a zadržení pachatele psem i zásahovou jednotkou.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy