Lesov: Na místo sobotní nehody letěl vrtulník

Přicházející hezké jarní počasí láká nadšence do motorek, aby po delší zimní pauze své stroje opět vytáhli z garáží a vyvětrali. V nejbližších dnech lze předpokládat na silnicích v Karlovarském kraji větší počet motocyklistů. S tím by měli počítat také ostatní účastníci silničního provozu, kteří nejsou po zimním období na motocyklisty na silnicích zvyklí a mohou je tak snadno přehlédnout.

dezinfekce

Řidiči motocyklů, kteří vyrazí po zimě na svou první  jízdu, by měli být obzvlášť opatrní a počítat s tím, že na silnicích mohou být zbytky posypového materiálu nebo po zimě výtluky, které mohou sehrát svou roli při nepřiměřené rychlosti, při průjezdu zatáčkou či při intenzivním brždění. Důležité je proto vždy přizpůsobit rychlost jízdy svým schopnostem, aby mohli včas zareagovat na nastalou situaci.

Motocyklisté patří k nejzranitelnějším účastníkům silničního provozu. Případný střet s vozidlem nebo pevnou překážkou končí ve valné většině těžkými zraněními nebo dokonce smrtí. To bohužel potvrdila i sobotní dopravní nehoda, ke které došlo krátce před 18. hodinou v obci Lesov. Čtyřiatřicetiletý řidič osobního vozidla Volkswagen při vjíždění do křižovatky z vedlejší pozemní komunikace zřejmě nedal přednost motocyklu značky Honda jedoucímu zleva po hlavní pozemní komunikaci. Následně došlo ke střetu motocyklu a osobního vozidla. Řidič motocyklu při dopravní nehodě utrpěl zranění a byl transportován leteckou záchrannou službou do nemocnice v Plzni.

Po dobu vyšetřování dopravní nehody byla komunikace zcela uzavřena.

Dopravní nehoda je v šetření dopravních policistů.

mjr. Bc. Kateřina Krejč

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 06.04.2020 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy