Lékaři i ostatní odborníci ze sokolovské nemocnice vyučují na Univerzitě 3. věku

Zájem o studium na Univerzitě 3. věku v Sokolově, kde minulý týden začal nový studijní semestr, je maximální.

dezinfekce

Přednášková místnost je plná seniorů, kteří se touží něco dozvědět. Například v rámci oboru nazvaném Člověk v nemoci a ve zdraví, kde vyučují i odborníci z Nemocnice Sokolov.

Člověk v nemoci a ve zdraví – název studijního oboru Univerzity 3. věku (U3V) v Sokolově, kde minulý týden začal již 4. semestr. Protože se jedná o téma, které je úzce spjaté se zdravotnictvím, vyučují zde, kromě ostatních lektorů, také odborníci z Nemocnice Sokolov. 

Vyučující ze sokolovské nemocnice studentům – seniorům přednáší témata z různých oborů, které se zdraví dotýkají a seniory velmi zajímají. Ve studijním plánu jsou také přednášky z oborů hygieny a epidemiologie, imunity, infekčních nemocí, kožní a intenzivní péče, rehabilitace, neurologie nebo léčby bolesti.

„Jsou to přednášky, které mě díky zájmu studentů i atmosféře na přednáškách nabíjí pozitivní energií. Se studenty se setkávám opakovaně v každém semestru a vždy se na naše setkání velmi těším. Jsou na rozdíl od těch později narozených velice akční, poslouchají, diskutují, o všechno se zajímají, nejen o témata blízká jejich věku, ale i témata velmi odborná,“ uvedla Bc. Zlata Franková, epidemiologický specialista společnosti Penta Hospitals CZ, která má na starosti nemocniční hygienu a epidemiologii v několika nemocnicích.

V tomto případě je i jedním z lektorů. 

„Zájem z řad studentů je maximální a kapacity studentů jsou neustále obsazené,“ uzavřela Zlata Franková.

Kvalitu výuky v letošním roce zaštítila Západočeská univerzita v Plzni, finančně akci podpořilo město Sokolov. Vyučuje se na ISŠTE Sokolov, p.o., kde mají studenti zajištěné administrativní, technické a prostorové zázemí.

Jednou ze studentek je také Mgr. Blanka Zemanová.

„O tenhle obor mají posluchači, zejména ženy, velký zájem! Podání, přístup i prezentace pracovníků sokolovské nemocnice mají vysokou úroveň! Pokud bude tenhle obor v plánu následného školního roku, určitě se zase přihlásím. Troufám si říci, že u mnoha mých spolužaček to nebude jiné,“ uvedla Blanka Zemanová, která Univerzitu 3. věku navštěvuje od roku 2014.

Někteří senioři se podle ní probíraných témat obávají a obor by nikdy nevolili.

„Já a moje spolužačky se dychtíme něco nového dozvědět a v praktickém životě také vyzkoušet, např. rehabilitační cviky, turistiku s holemi, první pomoc, apod.,“ uzavřela.


Zdroj: Markéta Singerová, tisková mluvčí Nemocnice Ostrov a Nemocnice Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy